Primăria Castelu acordă 100 de tichete de grădiniță copiilor din familii nevoiașe

141
Primăria Castelu acordă 100 de tichete de grădiniță copiilor din familii nevoiașe - primariacasteluacordatichetegrad-1460900097.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Castelu îi anunță pe cei interesați că părinții copiilor care se încadrează în cuantumul venitului minim de 284 lei lunar pe membru de familie primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă, zilnic, la grădiniță. În acest sens, viceprimarul cu atribuții de primar, Antoneta Prodan, a spus că, pentru anul școlar 2015-2016, cererile însoțite de documentele justificative se depun până la data de 30 aprilie 2016.

Până la acest moment, 100 de copii de grădiniță din Castelu și Nisipari sunt stimulate financiar.

"Părinții copiilor care se încadrează în cuantumul venitului minim de 284 lei lunar pe membru de familie incluși în program primesc tichete sociale în valoare de 50 de lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă zilnic la grădiniță. Legea 248/2015 a intrat în vigoare și o punem în aplicare începând cu data de 15 februarie", a anunțat viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Castelu, Antoneta Prodan.

Șefa administrației din Castelu a mai spus că prevederile actului legislativ care sunt adoptate la nivel național provin din proiectul demarat de Asociația OvidiuRo în localitatea Castelu unde are loc un proiect pilon.

"Copiii cu vârste cuprinse între trei și șase ani vor primi câte 50 de lei sub forma unui voucher cu care se vor putea cumpăra alimente, haine, jucării sau rechizite, produse să îi ajute să meargă la grădiniță. Vor primi vouchere copiii din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat. Acordarea acestui tichet social se va face în funcție de prezența fiecărui copil la grădiniță, iar absențele motivate pot fi făcute numai pe o perioadă de 50% din timpul lunii în care aceștia merg la grădiniță", se spune în lege.

Finanțarea acordării stimulentului educațional se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu această destinație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5414 secunde