Primăria Cernavodă, în sprijinul locuitorilor care au rămas fără apă potabilă

334
Primăria Cernavodă, în sprijinul locuitorilor care au rămas fără apă potabilă - cernavoda-1362321575.jpg
Lipsa locurilor de muncă și veniturile mult prea mici ca să acopere toate cheltuielile unei familii i-au adus pe mai mulți cetățeni din orașul Cernavodă în imposibilitatea de plată a facturii la apă. În aceste condiții, cei de la RAJA au luat decizia de a-i debranșa. 

După 24 de ore de la sistarea serviciului de apă în cartierul "Colonie Tabără", Primăria Cernavodă a reușit să stabilească un acord cu RAJA, astfel că locuitorii debranșați vor avea, din nou, apă.

Decizia se datorează unei dispoziții luate în cadrul unei ședințe unde reprezentanții Primăriei, ai RAJA și câțiva locuitori ai zonei debranșate au purtat mai multe discuții până au ajuns la o înțelegere. Astfel, edilul Gheorghe Hânsă a solicitat reprezentanților RAJA înțelegere față de cetățeni, punerea, din nou, în funcțiune a serviciului și posibilitatea ca aceștia să își plătească datoriile în rate.

Reprezentanții firmei de distribuție a apei au acceptat și au oferit cetățenilor un răgaz de 15 zile pentru a încheia contracte și a-și face eșalonarea datoriilor. De altfel, acesta a fost și sfatul primarului oferit locuitorilor, la întâlnirea de după debranșare. Tot acesta le-a amintit că eșalonarea datoriilor este singura posibilitate de a putea beneficia de subvenția la apă oferită de către Primărie.

Menționăm că peste 200 de locuitori din cartierul "Colonie Tabără" au rămas fără apă, la sfârșitul lunii februarie, după ce reprezentanții RAJA au sistat furnizarea serviciului de apă și canalizare în toată zona. Motivele acțiunii, spun reprezentanții RAJA, au fost datoriile abonaților acumulate în ultimii doi ani.

Nemulțumiți, oamenii au încercat să protesteze în fața acestora, dar nu au reușit să îi convingă să oprească acțiunea.

Disperați, cetățenii au apelat la sprijinul primarului Gheorghe Hânsă. În cadrul audienței, oamenii s-au plâns că lucrătorii RAJA au demontat vana conductei generale din zonă, oprind astfel alimentarea cu apă potabilă, chiar și pentru cei care nu sunt datori. Mulți dintre protestatari spuneau că sumele de plată sunt mult prea mari, iar veniturile prea mici pentru a-și acoperi datoriile. Cele mai multe familii din zona respectivă sunt asistate social și cu greu își pot acoperi facturile lunare la utilități.

În sprijinul acestora, Primăria a trimis în zonă două cisterne de apă și peste 200 de peturi cu apă plată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3065 secunde