Primăria Cernavodă, proiect de realizare a unor platforme subterane

273
Primăria Cernavodă, proiect de realizare a unor platforme subterane - cernavodaplatforme-1631299459.jpg
Primăria orașului Cernavodă a lansat în anul 2018 proiectul pilot de amenajare a platformelor gospodărești subterane cu sistem hidraulic. Cele 10 platforme deja funcționale au avut un impact pozitiv asupra cetățenilor oferindu-le posibilitatea de a colecta selectiv deșeurile.

În acest sens, administrația publică locală a demarat proiectul de amenajare a încă 34 de astfel de platforme subterane în 25 de locații în cartierele de blocuri de pe raza orașului.

22 de platforme gospodărești amplasate în 17 locații au fost deja poziționate pe amplasamentele aferente, rămânând a fi executate doar lucrările de aducere la forma inițială a terenului și amenajarea acestora pentru cetățeni. Platformele aproape finalizate se regăsesc pe strada Salciei, Liliacului, Avram Iancu, strada Medgidiei, Panait Cerna, Energiei, Pinilor, Independenței, Viorelelor și Crișan.

O platformă subterană cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică, prevăzută cu sistem hidraulic, în care se amplasează containerele pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere, pentru deşeuri în amestec sau biodegradabile, hârtie, carton, plastic, metal și sticlă.

Platformele gospodărești subterane din localitatea Cernavodă vor fi date în folosință până la sfârșitul acestui an.

Licitația pentru realizarea acestor lucrări a fost câștigată de asocierea B.T. Best Tools Company SRL – Volftech Eng SRL.

Valoarea totală a acestui obiectiv este de 3.141.799 lei cu TVA, suma fiind alocată din bugetul local.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6699 secunde