Primăria Cernavodă reia lucrările la Centrul de copii și tineret

197
1
Primăria Cernavodă reia lucrările la Centrul de copii și tineret - cernavoda-1369065988.jpg

Articole de la același autor

Deși a fost înghețat mai bine de trei ani, marele proiect "Centrul de copii și tineret" va prinde, din nou, viață. După ce au fost epuizate, în mod misterios, fondurile alocate acestui proiect, în anul 2009 lucrările de construcție ale marelui centru au stagnat până în prezent. Totul a început în 2007, când Primăria Cernavodă se pregătea să pună în practică cea mai mare investiție din ultimii ani la nivelul orașului, prin construcția unui Centru pentru copii și tineret. Investiția era planificată să se deruleze cu fonduri de la Guvern, prin Centrala Nucleară Electrică, și se ridica la aproximativ cinci de milioane de euro, dar lucrările la noua construcție, care începuseră în 2008, au fost sistate brusc, iar proiectul a fost tras pe linie moartă.

Recent, edilul Gheorghe Hânsă a primit o nouă oportunitate de a salva acest proiect, inițiat chiar de acesta, în urmă cu mai bine de patru ani. Revenit la cârma orașului, primarul a încercat să-i convingă pe mai marii de la București să reia finanțarea pentru acest obiectiv important, lucru care s-a și întâmplat, zilele trecute, când edilul a obținut promisiunea conducerii Ministerului Finanțelor că Executivul va debloca fondurile necesare continuării lucrărilor. Cel mai probabil, Guvernul va aloca banii necesari reluării proiectului după rectificarea bugetară din vară, urmând ca lucrările să înceapă în septembrie, sau cel mai târziu, la începutul anului viitor.

"Conform proiectului gigant, orașul Cernavodă va avea un Centru cultural și de agrement, unic în zona Dobrogea, în care se vor desfășura competiții sportive și evenimente culturale, naționale și internaționale. Conform studiilor tehnice ale proiectului, viitorul Centru pentru copii și tineret va fi ridicat pe amplasamentul fostei fabrici de ciment a orașului și va cuprinde un complex cultural cu o sală polivalentă cu 500 de locuri, săli de sport, bazin de înot și terenuri de sport. Este cel mai mare obiectiv pe care Administrația Publică Cernavodă îl va realiza. Lucrările de construcție vor dura aproximativ trei ani. Clădirea centrului cultural este pro-iectată în așa fel încât accesul la toate funcțiunile să se desfășoare fără a deranja activitățile, care se pot desfășura concomitent. La etajul imobilului sunt proiectate a fi construite biblioteca, sălile de muzică și dans, sălile pentru cursuri, laboratorul pentru studierea limbilor străine. Prin amploarea și frumusețea sa, prin faptul că este unic în zona Dobrogea, acest edificiu va deveni un loc în care se pot desfășura competiții sportive și evenimente culturale, naționale și internaționale. Este un câștig pentru oraș și pentru locuitorii de aici", a declarat edilul Gheorghe Hânsă. 

Comentează știrea

der
26 iunie 2014
mda...

asa, si cum arata ? minciuni peste minciuni de care suntem S A T U I !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4649 secunde