Primăria Constanța continuă dezinsecția în cartiere

204
Primăria Constanța continuă dezinsecția în cartiere - primariacontinua-1564594339.jpg
Săptămână de săptămână acțiunile de dezinsecție se reiau pentru ca locuitorii Constanței și turiștii ajunși la mare să aibă parte de un confort sporit și pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța. Muncitorii au stropit luni spațiile verzi din cartierele Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile Noi și CET, iar ieri au ajuns în zonele Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III. Astăzi se va acționa pentru dezinsecție în zona peninsulară, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, mâine în Tomis Plus, Palazu Mare, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia, iar vineri în cartierul Tomis Nord.

Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acțiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort precum țânțari, muște, căpușe, gândaci, furnici. Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

De asemenea, primăria municipiului atenționează persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4218 secunde