Primăria Constanţa cumpără 400 de coşuri de gunoi de aproape 3.000 lei bucata

517
Primăria Constanţa cumpără 400 de coşuri de gunoi de aproape 3.000 lei bucata - primariaconstanta-1620833863.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanța a lansat, zilele trecute, anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora.

Coșurile ce urmează să fie achiziționate vor fi amplasate în zone cu afluență mare de public, respectiv în apropierea piețelor agroalimentare, în piațete publice, zone de promenadă sau zone de agrement. Noul tip de mobilier urban trebuie să respecte o serie de caracteristici minimale, având un volum de 130 litri.

„Coșurile de gunoi trebuie să fie confecționate din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice, să nu ruginească, să nu necesite vopsire, să aibă pereții dublii pentru durabilitate și rigiditate, să aibă scrumiere sau sistem de închidere. De-a lungul timpului, foarte multe coșuri au fost distruse de rugină sau vandalizate cu prea multă ușurință de persoane certate cu bunul-simț”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Halciuc.

Potrivit acesteia, pentru identificarea prețurilor, dar și în scopul stabilirii caracteristicilor minimale ale produselor s-a realizat la finele anului trecut o cercetare de piață preliminară. „La nivel european, există trei producători care confecționează produse ce corespund cerințelor exprimate de municipalitate. De asemenea, au fost identificați trei operatori economici care furnizează produsele la noi în țară. Doi dintre aceștia au răspuns solicitării autorităţilor locale. În urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în cele două propuneri, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără T.V.A., pe produs și 192,50 lei, fără T.V.A., pe montare”, a mai spus reprezentantul Primăriei Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.449 secunde