Primăria Constanţa, „curtată” mai ceva ca o fată mare! Doar capitala o întrece!

6600
Primăria Constanţa, „curtată” mai ceva ca o fată mare! Doar capitala o întrece! - fondprimariaconstanta4-1599578441.jpg

Articole de la același autor

Mulți o hulesc, alții tânjesc după ea la fiecare patru ani, dar puțini sunt cei care chiar fac ceva pentru constănțeni, fie că ajung sau nu în funcții publice. Este vorba despre Primăria Constanța, o administrație locală care are cei mai mulți candidați pentru funcția de primar după capitala țării noastre, respectiv după București, la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Reprezentanții ONG-ului Expert Forum au realizat, recent, un studiu pe baza datelor publicate de Biroul Electoral Central. În plus, au creat o platformă online care conține candidații la alegerile locale de la sfârșitul acestei luni plus diverse statistici la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește numărul candidaților pentru funcția de primar, după București, cei mai mulți sunt la Constanța (17), Timișoara (15), Suceava, Cluj Napoca și Iași (14), Brașov, Botoșani, Deva, Pitești și Târgu Mureș (13). Tot din clasamentul celor de la Expert Forum reiese că cele mai multe candidaturi din partea unor candidați independenți se regăsesc în județele Brașov (83), Constanța (66), Mureș (66), Suceava (65), Harghita (63), Bihor (62) Covasna (62), Argeș (61). Cei mai mulți candidați independenți s-au orientat înspre consiliile locale (1.103 de candidaturi) și primării (584 de candidaturi). Doar un candidat independent și-a depus candidatura la Consiliul general, iar patru la primării de sector.



Independenții și femeile prind curaj


Așadar, pentru acest scrutin, Primăria Constanța este dorită de 17 candidați. Cum au evoluat lucrurile în ultimii ani? „Cuget Liber” a realizat o comparație din care reiese că, de la scrutin, la scrutin, numărul candidaților a crescut vertiginos. De exemplu, dacă la alegerile locale din 2012 au fost 10 candidați (un singur independent și nicio femeie), la alegerile din 2016 s-au înscris în cursa pentru Primăria Constanţa 12 candidaţi (trei independenţi şi nicio femeie). Când vine vorba de alegerile ce vor avea loc la sfârșitul acestei luni, lucrurile se schimbă! Mai exact, în cursă sunt înscrise 17 persoane, dintre care patru independenți și, pentru prima dată, trei femei!

Reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Constanţa au tras la sorţi, recent, ordinea pe buletinul de vot a candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Constanţa: 1. Victor Cruceru (ALDE), 2. Claudiu Palaz (Partidul Mișcarea Populară), 3. Vergil Chițac (Partidul Național Liberal), 4. Decebal Făgădău (Partidul Social Democrat), 5. Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România), 6. Mircea Dobre (Partidul Pro România), 7. Dan Aionesei (Alianța Electorală Mișcarea Patrioților Români), 8. Stelian Ion (Alianța USR-PLUS), 9. Sorin Titus Muncaciu (Partidul Neamul Românesc), 10. Tudorel Chesoi (Alianța Național-Țărănistă), 11. Corina Martin (Partidul Ecologist Român), 12. Constantin Frățilă (Partidul Liga Organizată a Regiunilor Unite), 13. Horia Constantinescu (Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal), 14. Andrei George Popescu (independent), 15. Nicoleta Ploscaru (independent), 16. Aila Reșit (independent), 17. Marian Vasiliev (independent).

Dintre aceștia, se remarcă perseverența actualului vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz, care a candidat și în 2012 și în 2016 și a decis să intre în cursa pentru Primăria Constanța și la aceste alegeri. Totodată, independentul Andrei George Popescu își încearcă și el norocul la Primăria Constanța pentru a doua oară, el participând și la scrutinul din 2016. Reamintim că, deși nu a câștigat primăria, Popescu a câștigat, totuși, un mandat de consilier local independent, deoarece se înscrisese și în cursa pentru Consiliul Local Municipal Constanța, strategie pe care o aplică și la scrutinul din 27 septembrie 2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9243 secunde