Primăria Cumpăna organizează un eveniment cultural deosebit

256
Primăria Cumpăna organizează un eveniment cultural deosebit - primariacumpana-1549470298.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Cumpăna vor putea lua parte mâine, 8 februarie, începând cu ora 17.30, în sala mare a Căminului Cultural, la un eveniment cultural deosebit. În cadrul acestuia vor avea loc proiecția filmului documentar "Muzica rănilor de război" și un recital pian-vioară susținut de violonistul Sabin Penea, alături de pianista Eliza Gabriela Puchianu.

Filmul documentar "Muzica rănilor de război" aduce în prim plan povestea uneia dintre cele mai importante prezențe din cultura românească: George Enescu, sub interpretarea actorului Marius Manole și a violonistului Sabin Penea, câștigătorul mai multor premii internaționale. Filmul evocă perioada 1912-1918, perioadă în care George Enescu s-a implicat activ în sprijinirea oamenilor afectați de prima conflagrație mondială.

Proiectul "Muzica rănilor de război", realizat de Asociația pentru Educație și Sănătate "Mens Sana", finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale este realizat cu sprijinul Muzeului Național "George Enescu". Potrivit organizatorilor, Primăria și Consiliul Local Cumpăna, aceasta este o inițiativă ce a luat naștere din nevoia de a ajuta tinerii să conștientizeze că acest popor și această țară, fără valorile de bază perpetuate din generație în generație, nu poate dăinui. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2917 secunde