Primăria Mangalia reabilitează căminul de bătrâni cu fonduri europene

266
Consiliul Local Mangalia a decis, în cadrul ultimei ședințe, susținerea proiectului "Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în Cămin pentru persoane vârstnice în Mangalia" pe baza programului Phare 2004-2006, Coeziune Economică și Socială, Servicii Sociale.
Proiectul presupune suplimentarea numărului de locuri existente, prin extinderea Centrului destinat persoanelor vârstnice din localitate. Căminul are în prezent 16 locuri și găzduiește persoane cu vârste cuprinse între 51 și peste o sută de ani.
Susținut cu fonduri structurale, proiectul propune recompartimentarea, supraetajarea și amenajarea întregului spațiu, în scopul cazării unui număr de 40 de bătrâni.
Prin aceste investiții, inițiativa are drept scop dinamizarea capacității administrației publice locale de a furniza servicii de asistență socială pentru persoanele vârstice. Măsura este completată, de asemenea, de acțiuni sociale specifice, urmând a contribui la schimbarea statutului persoanelor în vârstă într-o categorie socială activă în viața comunității locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7636 secunde