Primăria Medgidia, apel la beneficiarii pachetelor cu alimente de la UE

242
Primăria Medgidia, apel la beneficiarii pachetelor cu alimente de la UE - medgidiaapelbeneficiari-1471536110.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Medgidia fac apel la toți beneficiarii de ajutoare alimentare provenite din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, care nu și-au ridicat pachetele, să se prezinte până pe data de 19 august la SC "Dobrogea Grup" SA din Str. Independenței nr. 4, Medgidia.

Programul este de luni și până joi, între orele 9.00 și 16.00, iar vineri, între orele 9.00 - 13.00. Distribuirea alimentelor se face pe baza actului de identitate.

În acest context, cei de la primărie au anunțat că, în caz că beneficiarii nu se vor prezenta pentru a-și ridica pachetele, acestea vor fi redistribuite celor care le-au ridicat deja.

Reamintim că, în acest program inițiat de Uniunea Europeană, se încadrează familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei, cele care beneficiază de indemnizații de șomaj până în 450 de lei lunar, precum și somerii care nu au niciun fel de indemnizație. În același timp, și pensionarii ale căror venituri nu depășesc 450 de lei pe lună, dar și persoanele care beneficiază de legi speciale, dar care nu au mai mult de 450 de lei lunar, se încadrează în criteriile ce trebuie îndeplinite pentru a primi alimente.

Alte persoane care pot beneficia de ajutoarele alimentare sunt cele încadrate în gradul de handicap grav sau accentuat, adulți și copii, și care nu beneficiază de îngrijire în serviciile sociale în regim rezidențial, publice sau private.

Fiecare beneficiar va primi câte două cutii cu un conținut identic. O cutie cu alimente cuprinde: făină - 1 kg, mălai - 2 kg, paste făinoase - o pungă, ulei - 2 litri, zahăr - 1 kg, conservă carne vită - o cutie, conservă pateu de ficat porc - o cutie, orez - 1 kg, conservă de paste de tomate - o cutie și fasole boabe - o pungă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5709 secunde