"Primăria ucigașă", pasibilă de răspundere penală

580
Șeful Inspectoratul Județean în Construcții și, totodată, președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, nu a finalizat încă ancheta în cazul tragediei care s-a petrecut la Cimitirul Central din Constanța, când un bărbat și-a pierdut viața iar un altul a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență, după ce gardul s-a prăbușit peste ei.
Cu toate acestea, el a precizat că, din datele preliminare pe care le are la acest moment, Primăria Constanța este pasibilă de răspundere penală. "Am putea spune primăria ucigașă, fără niciun fel de rezervă", a declarat Gigi Chiru.
El a mai precizat că transferarea răspunderii în sarcina prestatorului care are în administrare Cimitirul Central este un mod prin care Primăria Constanța încearcă "să se spele pe mâini" în acest caz.
Chiru a explicat că, potrivit Legii 10/1995, proprietarii unui imobil au obligația de a urmări comportarea în exploatare a acestuia, chiar și după ce l-au trecut în administrarea altcuiva. De asemenea, aceeași lege prevede obligativitatea pentru proprietar, în cazul acesta, Primăria Constanța, de a nominaliza o persoană care să aibă grijă de respectarea contractului încheiat cu cel care preia imobilul în administrare.
"Acel gard nu respectă proiectul și autorizațiile, iar cei care au semnat recepția lucrării vor răspunde penal. În ultimul timp, Primăria Constanța a dat dovadă de neglijență în mai multe situații, ultima soldată cu moartea unui om. Pot să amintesc strada Traian, podul de la IPMC și acum gardul Cimitirului Central", a precizat Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8189 secunde