Primarii de orașe se plâng că Executivul le-a limitat autonomia locală

2135
Asociația Orașelor din România (AOR) a încheiat ieri lucrările Colegiului Director, la ultima ședință partici-pând inclusiv ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu.
Președintele executiv al AOR, Ionel Chiriță, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că una dintre principalele probleme ridicate de către edilii din toată țara a fost limitarea autonomiei locale prin OUG 63/2010. Ei au mai adus în discuție și eficientizarea actului administrativ. Potrivit lui Ionel Chiriță, ar trebui să se stabilească exact ce servicii publice trebuie păstrate și, apoi, să se calculeze un standard de calitate minimă pentru fiecare serviciu prestat. El a mai subliniat că numai după îndeplinirea acestor pași va putea fi stabilit și nu-mărul de personal de care o administrație publică locală are nevoie.
De asemenea, participanții la dezbateri au ridicat și problema reducerii cu 20% a cheltuielilor din primării. În opinia lor, nu există analize și obiective clare pentru care s-a impus această măsură.
În privința măsurilor din domeniul educațional, edilii s-au arătat hotărâți să susțină reforma în educație numai în măsura în care primăriile vor putea administra activitatea educațională, ei propunând chiar înființarea unor servicii, birouri sau direcții speciale în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2428 secunde