Primarul Adrian Stan, de la Techirghiol, condamnat de Tribunalul Constanța să presteze muncă în folosul comunității

513
Primarul Adrian Stan, de la Techirghiol, condamnat de Tribunalul Constanța să presteze muncă în folosul comunității - adrianstanprimartechirghiol27144-1456305684.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Tribunalul Constanța s-au pronunțat în dosarul în care inculpat este fostul primar al orașului Techirghiol, Adrian Stan, judecat pentru fapte de corupție. Conform sentinței, Stan are de executat doi ani și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. În continuare, vă prezentăm soluția așa cum a fost dată de judecători:


"În baza art.7 lit.c din Legea nr.78/2000 raportat la art.289 alin.1 C.pen art. 396 alin. 10 c.p.p. rap. la art.374 alin.4 c.p.p. ; Condamnă pe inculpatul Stan Viorel Adrian, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni ( doi ani și opt luni ) închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În baza art.67 alin. 1 Cod penal cu aplic. la art. 55 lit. a Cod penal; Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a , b , g – dreptul de a fi primar și alin. 3 Cod penal pe o durată de 2 ani care se aplică conform art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal. În baza art. 67 alin.1 Cod penal cu aplic. art. 55 lit.a Cod; Interzice inculpatului exercițiul drepturilor art. 66 alin. 1 lit. a, b , g – dreptul de a fi primar și alin. 3 Cod penal din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. În baza art. 91 alin. 1 lit. a – d c.p.; Dispune suspendarea executării pedepsei și stabilește termenul de supraveghere în condițiile art. 92 alin. 1 c.p. pentru o durată de 3 ani. În baza art. 93 alin. 1 lit. a - e, alin. 2 lit. d și alin.3 c.p.; Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere : - Să se prezinte la serviciul de probațiune , la datele fixate de acesta , - Să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, - Să anunțe în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile , precum și întoarcerea , - Să comunice schimbarea locului de muncă , - Să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor de existență, - Să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței - Să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța. Stabilește ca organ de supraveghere Serviciul de Probațiune Constanța. Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor art. 96 c.p. privind revocarea suspendării executării pedepsei. Se comunică conform dispozițiilor legale. În baza art.399 alin.3 lit.c c.p.p. rap.la art. 241 alin.1 lit.b c.p.p.; Constată încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă asupra inculpatului. În baza art. 72 c.p.; Dispune deducerea din pedeapsa aplicată a reținerii , aretării preventive și arestului la domiciliu cu începere de la data de 23.10.2015 la zi. Constată că suma de 40.000 lei pusă la dispoziția denunțătorului de organele judiciare prin procesul -verbal din data de 23.10.2015 – fila 131, vol.1 dup a fost recuperată cu ocazia flagrantului. În baza art.274 alin. 2 c.p.p. ; Obligă pe inculpat – la suma 11.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat care includ și cheltuielile efectuate în faza de urmărire penală în sumă de 10.000 lei".


Decizia de astăzi nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5124 secunde