Primarul din Limanu, în vizorul procurorilor

588
Potrivit NewsIn, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cu privire la primarul din Limanu, liberalul Nicolae Urdea, susținând că există indicii de săvârșire a infracțiunii de fals în declarații. Motivul este acela că gospodarul șef nu ar fi declarat că este administratorul unei firme, ceea ce, inevitabil ar fi incompatibil cu mandatul de primar al comunei constănțene.
Concret, în comunicatul ANI se precizează: "În urma analizării declarației de interese completată la data de 18.04.2008 și a informațiilor solicitate instituțiilor competente, a rezultat că domnul Urdea Nicolae nu a menționat faptul că acesta deține o societate comercială la care este, în același timp, și administrator". Astfel, în conformitate cu precizările ANI, Urdea s-ar afla în stare de incompatibilitate, fiind primar și, concomitent, administrator la o societate comercială. Aceste aspecte au fost considerate de ANI ca fiind indicii ale săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, prevăzute de art. 292 din Codul Penal, asupra cărora doar organele judiciare au competența de a se pronunța.
Contactat telefonic pentru o eventuală lămurire a acestei situații, liberalul Nicolae Urdea a răspuns destul de evaziv: "O să mă duc la Parchet, să văd unde e neclaritatea". De asemenea, în ceea ce privește domeniul de activitate al firmei, gospodarul șef din Limanu a explicat totul în doar câteva cuvinte: "E un chioșc, la care nici măcar nu sunt eu administrator, ci soția mea". Urdea a ezitat continuu să precizeze dacă această firmă figurează sau nu în declarația de avere, respectiv în cea de interese, rezumându-se la a spune că "este, cu siguranță, o confuzie". "Ne agităm aiurea!", a mai afirmat el, oarecum relaxat. Cu toate acestea, primarul nu a putut lămuri un aspect: unde anume sunt publicate în prezent declarațiile, căci nici aceea de avere, nici cea de interese nu figurează pe site-ul primăriei.
Interesant de remarcat a fost, însă, una dintre aprecierile primarului și anume: "Nu vreau să fac declarații de unde și cum a pornit totul", a punctat el relativ insinuant. În final, Nicolae Urdea a mai precizat că mai multe lămuriri va putea să dea în zilele următoare.
Tot pe seama unei erori a pus această situație și liderul Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul George Dragomir. El crede că ar fi vorba despre o greșeală și, din acest punct de vedere, a afirmat: "Mă îndoiesc că Urdea a făcut ceva grav. O fi vreo sesizare făcută de vreun adversar politic de-al lui", a adăugat deputatul PNL. Întrebat dacă ia în calcul o posibilă presiune exercitată asupra primarilor liberali din județ de partidele aflate acum la guvernare, președintele PNL Constanța a respins această ipoteză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5576 secunde