Primarul Gheorghe Moldovan a scăpat comuna Albești de datorii

957
3
Primarul Gheorghe Moldovan a scăpat comuna Albești de datorii - gheorghemoldovan7-1337972616.jpg
Aflat la primul mandat la Primăria comunei Albești, edilul Gheorghe Moldovan a reușit să demonstreze că își ține promisiunile făcute în campania electorală. El a reușit să realizeze, într-un timp în care comuna era înglobată în datorii, foarte multe lucruri pentru cetățenii localității. Într-un interviu acordat ziarului "Cuget Liber", primarul a vorbit despre realizările sale și planurile de viitor.

- Sunteți edilul din județul Constanța care a preluat primăria cu cele mai multe datorii. Ați reușit să scăpați de ele ?

- Așa este. În 2008, când am candidat nu știam că localitatea are datorii imense. Imediat după ce am preluat mandatul de primar s-a făcut o analiză financiară și am constatat că localitatea avea datorii de 23 de miliarde de lei din contracte și rate la bănci. Evidența contabilă era defectuoasă, existau multe pro-bleme de plan urbanistic general, locuri de case fără acoperire în teren. Peste toate aceste probleme grave descoperite și moștenite de la fosta administrație m-am lovit și de un Consiliu Local care avea majoritate relativă. Peste toate acestea, a venit și criza economică care ne-a afectat pe toți. Toate aceste lucruri nu le spun ca să mă plâng, aceasta a fost realitatea. În tot acest timp, nu puteam pune în aplicare niciun proiect până nu scăpam de datoriile lăsate moș-tenire. În cele din urmă, cu eforturi uriașe, la începutul acestei luni s-a ridicat sechestrul de pe conturi. Concret, acum mai avem datorii doar 600 de milioane de lei vechi care reprezintă penalități.

- Cu toate greutățile financiare, în comună s-a construit. Ce ați reușit să faceți pentru locuitorii comunei Albești?

- A fost foarte greu dar am reușit. A trebuit să stabilesc prioritățile cu aceste posibilități. La fel ca și într-o familie, am început să strâng fiecare bănuț și să investesc acolo unde locuitorii aveau cea mai mare nevoie.

Așa se face că, la Albești s-a reabilitat grădinița cu termoizolație, a fost introdusă o centrală termică, s-a schimbat acoperișul și s-a început construcția unei biserici, locul pe care se ridică fiind donat de mine.

Tot în Albești s-a început construcția unei săli de sport care se va finaliza până la sfârșitul anului. S-a realizat amenajarea bazei sportive, iar în școală au fost executate diverse lucrări de îm-bunătățire a mobilierului, schimbarea parchetului în toate sălile și s-a zugrăvit. Tot la Albești am reușit să achităm datoria de 4,5 miliarde de lei pentru construcția sediului și acesta a fost dotat cu mobilier modern și calculatoare. A mai fost construită o scenă în aer liber pentru desfășurarea activităților artistice-culturale.

- Dar în satele care aparțin de comună ce ați realizat ?

- Mult mai puțin decât am eu în plan. În satul Arsa am reabilitat școala și grădinița. S-a dat în fo-losință un dispensar și a fost adus un medic de familie. Tot aici s-a cum-părat un microbuz pentru transportul local iar problema apei potabile a fost rezolvată. S-a început construcția unei case parohiale în sat și s-a oferit sprijin pentru parohie care a constat în zugrăvirea bisericii în interior. În satul Vârtop s-au construit rețele de apă potabilă. Tot aici, am cumpărat din bani proprii un teren și, cu ajutorul sătenilor s-a construit o casă parohială. La Cotu Văii a fost reabilitată grădinița și a fost finalizată extinderea rețelei de apă în partea de sus a satului. De asemenea, a fost construit un teren sintetic de sport în curtea școlii. În momentul de față, se construiește o școală nouă cu etaj. Din acest motiv, Căminul Cultural a fost amenajat și s-au creat condiții pentru patru săli de clasă care să permită funcționarea procesului de învățământ până la finalizarea noii școli.

În satul Coroana s-a schimbat rețeaua electrică care alimentează pompa de apă pe o distanță de 700 de metri. Totodată, a fost achiziționată o pompă de apă nouă cu o capacitate mare de pompare pentru asigurarea apei. Tot pentru acest sat s-au alocat 400 de milioane de lei pentru reparația bisericii.

- De unde ați avut bani să realizați aceste lucruri ?

- Toate aceste proiecte am reușit să le realizez numai și numai cu bani de la Guvern.

- Oamenii din comună spun că sunteți foarte apropiat și de elevi. Ce ați făcut, mai exact ?

- Am făcut exact ceea ce ar trebui să facă orice primar care dorește ca elevii să aibă condiții decente atunci când merg la școală. Pentru mine educația este prioritară deoarece copiii reprezintă viitorul comunei. Tocmai de aceea, am o colaborare foarte bună și cu cadrele didactice, astfel că s-au organizat multe activități cultural-educative iar elevii au mers gratuit în tabere sau excursii.

- Acestea sunt proiecte deja realizate. Mai aveți și altele în curs de desfășurare?

- Desigur. Construirea unui drum de exploatație agricolă pe distanța Albești-Vârtop-Cotu Văii pe vale. Totodată, este în lucru reabilitarea a 29,6 km de drum în toate satele comunei și construirea primei rețele de canalizare și stație de epurare, la Albești. De asemenea, se vor mai construi două creșe, una la Cotu Văii și una la Albești. Ca priorități am construirea unui Cămin Cultural în satul Arsa și modernizarea drumurilor împreună cu Consiliul Județean a DJ 393 care leagă Albești de Coroana și satul Arsa de DJ 391.

- Sunteți unul dintre primarii care au trecut de la PDL la PNL. De ce ați făcut acest lucru ?

- A fost o decizie foarte grea. Pot spune că cea mai grea din ultima perioadă a vieții mele. Dar am făcut acest lucru cu gândul la oamenii comunei, deoarece proiectele înce-pute trebuiesc continuate și dacă nu ai ajutor de la Guvern nu poți realiza prea multe.

- Vă este teamă de contracan-didații dumneavoastră ?

- Consider că oamenii din comună știu cel mai bine pe cine să aleagă. Candidatul PC, Marian Gîscan, a fost primar 16 ani iar oamenii pot compara ce a făcut el în perioada asta, și ce am făcut eu. La fel și cu Olimpiu Cărăuleanu de la PSD. A fost viceprimar și a avut șansa de a arăta ceea ce poate face. Dacă și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu nimeni nu l-ar fi schimbat din funcție. Deci, eu, personal, nu-l consider un om pregătit să conducă o comună deoarece nu are absolut nicio experiență de a lucra cu oamenii.

- De ce mai candidați pentru un nou mandat ?

- Deoarece doresc să duc până la capăt toate proiectele începute. Consider că, patru ani de mandat sunt prea puțini pentru a arăta tot ceea ce poți face ca primar.



Comentează știrea

カシオ 掛け時計
5 septembrie 2014
カシオ 掛け時計

with a design change. Given below are the most common parts of a car air conditioner:-The Compressor: - The compressor pressurizes the refrigerant and circulates it throughout your car. Compressors usually malfunction if there is a leak in the systemThe Condenser: - The condenser's job is twofold. First カシオ 掛け時計 http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-8.html

ケイトスペード クラッチバッグ
6 septembrie 2014
ケイトスペード クラッチバッグ

000 bhp. They say that the engine could be tuned to 1 ケイトスペード クラッチバッグ http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-14.html

クリスチャンルブタン 靴 メンズ
6 septembrie 2014
クリスチャンルブタン 靴 メンズ

continuing the strong reputation of its predecessors. Even though the car has sporty aspects about its styling クリスチャンルブタン 靴 メンズ http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_11.php

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Mai 2012
Stire din Politică-Administrație : Cine se teme de Claudiu Palaz?
Pagina a fost generata in 0.7297 secunde