La Medgidia,

Primarul și consilierii se ceartă pentru apa Dacilor

790

Articole de la același autor

Discuțiile pe tema alimentării cu apă în satul Valea Dacilor au dat naștere unor disensiuni între consilierii locali din Medgidia, în contextul ultimelor două ședințe de consiliu local. Dat fiind faptul că actuala administrație locală intenționează să cumpere, de la firma concesionară, proiectul de alimentare cu apă din Valea Dacilor, realizat în proporție de 80%, șase dintre consilierii locali PSD și PNL se opun finalizării proiectului pe motiv că primăria nu ar trebui să dea bani în acest scop.
Cu scopul de a explica tergiversarea situației, primarul Dumitru Moinescu a susținut, duminică, o dezbatere publică în Valea Dacilor, acolo unde, potrivit declarațiilor edilului, "oamenii și-au manifestat în unanimitate dorința de finalizare a acestui proiect, astfel încât să aibă și ei, în 2008, apă curentă". Mai mult decât atât, Moinescu a ținut să menționeze că, dacă va fi nevoie, locuitorii din sat se vor prezenta la proxima ședință de CL, pentru a îi cunoaște personal pe acei consilieri care refuză să voteze proiectul.
În ceea ce privește motivele pentru care foștii edili se opun, alături de patru consilieri PSD și PNL, primarul a declarat: "Lor li se pare că nu ar trebui să dăm acești bani, pentru a termina proiectul. Vrem să îl cumpărăm pentru că eu nu îl mai cred pe actualul investitor când promite că va îl va finaliza în 2008. Unul dintre foștii edili se opune demersului în ciuda faptului că este membru PNL și ar trebui, deci, să sprijine inițiativa privată. Celălalt însă a făcut parte din atâtea partide încât nu mai știu cu ce doctrină politică se identifică".
Totodată, Moinescu a ținut să menționeze: "Investiția totală pe care o presupune proiectului este de aproximativ 825.000 de lei, bani de la bugetul local. Este absolut necesar să preluăm noi proiectul, să nu mai amânăm rezolvarea problemei acestor oameni. Vom face ce nu au făcut ceilalți în 13 ani".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1682 secunde