Dacian Cioloș:

"Procesul de selecție a unui procuror-șef european, blocat politic de Guvern"

205
Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, sâmbătă, că procesul de selecție a unui procuror-șef european a fost blocat politic de Guvernul PSD-ALDE, iar acest proces trebuie deblocat tot politic.

"Lista scurtă pentru desemnarea procurorului-șef european a fost rezultatul unui proces de selecție pe criterii de competență și criterii profesionale. Din păcate, acest proces a fost blocat politic de Guvernul PSD-ALDE, astfel încât acest proces trebuie deblocat tot politic, pentru ca numirea respectivă să se facă în primul rând pornind de la aceste criterii de competență.

Noi o susținem în continuare pe Laura Codruța Kovesi, care este în fruntea listei scurte pentru desemnarea procurorului șef european și sunt convins că, în perioada imediat următoare, din partea Parlamentului va exista confirmarea acestei susțineri și sunt convins că vor apărea soluții importante și în Consiliul Uniunii Europene pentru ca procesul acestei desemnări să poată fi finalizat", a spus Dacian Cioloș, într-o conferință de presă.

El a precizat că, dacă acest proces era lăsat să decurgă pe baza concluziilor Comisiei de Selecție, care a luat acele decizii pe criterii de competență și profesionalism, foarte probabil astăzi am fi avut o decizie în ceea ce privește desemnarea unui procuror șef european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3381 secunde