Proiect unic pe strada Ștefan cel Mare. "Va fi o junglă urbană!"

8491
16
Proiect unic pe strada Ștefan  cel Mare.

Articole de la același autor

Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, promite o altă față a municipiului, în acest sens urmând să fie demarate mai multe lucrări pe domeniul public.

După ședința Consiliului Local Municipal Constanța de ieri, șeful administrației publice locale a dat detalii referitoare la proiectele votate în cadrul întâlnirii cu aleșii locali. Decebal Făgădău a declarat că a fost predată către Confort Urban porțiunea din Bulevardul Tomis, dintre bulevardul Mamaia și strada Vasile Alecsandri. El a susținut că pe această porțiune de bulevard se dorește stabilirea unui standard de referință pentru cum vor arăta bulevardele constănțene. De asemenea, tot spre Confort Urban au fost predate, spre igienizare, strada Iuliu Maniu, dar și o por-țiune din cartierul Faleză Nord, cuprinsă între blocurile BM 9 și BM 17.

În plus, el a explicat că se va moderniza inclusiv Bulevardul Tomis, unde se efectuează lucrări de canalizare și îngropare a firelor electrice.

Printre altele, el a spus că, până la data de 1 iunie, constănțenii vor avea două Bulevarde Tomis, în caz contrar își va anunța demisia.

"Până la începutul lunii iunie, jumătate din Bulevardul Tomis, porțiunea cuprinsă între Capitol și statuia Lupoaicei, va fi complet reabilitată, cu refacerea trotuarelor, a locurilor de parcare și îngroparea tuturor cablurilor de pe stâlpi. Lucrările se vor desfășura în perioada 15 martie-1 iunie, astfel că, până la data de 1 iunie, constănțenii vor avea două Bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul Bulevard Tomis sau niște demisii. Inclusiv a mea", a declarat Decebal Făgădău.

v v v

În ceea ce privește strada Ștefan cel Mare, el a anunțat că se pregătește un proiect amplu, cum nu există în toată țara.

"Pe strada Ștefan cel Mare lucrăm la un proiect unic în toată țara. Va fi mult verde. Va fi o junglă urbană. Strada va fi acoperită de o copertină de verdeață, care va face imposibilă vederea din satelit a acesteia", a explicat Făgădău, adăugând că mai multe detalii va oferi în momentul în care proiectul va fi finalizat.

Totodată, în Faleză Nord se va igieniza zona de acces pe plajă, în timp ce pe plaja Modern va fi igienizată plaja pe zona terenurilor care aparțin municipalității. Aici vor fi amenajate dușuri, dar și locuri de joacă pentru copii.

"La plaja Modern vor fi igienizate treptele de acces de la Zorile și Esplanada. Vom igieniza, cu toate că în stânga și în dreapta există proprietăți și sunt și litigii. Proprietarii trebuie convinși, inclusiv cu amenzi, să facă curățenie, să igienizeze zona. Dacă nu, nu avem altă variantă decât să-i amendăm și să facem curățenie cu voluntari", a mai spus Decebal Făgădău.

Pe de altă parte, un proiect care se află în lucru, dar care îl nemulțumește pe edil este cel referitor la iluminatul public.

"Proiectul iluminatului nou este o situație care mă nemulțumește, dar nu primăria este cea responsabilă. Proiectul nu a fost încă finalizat, încă se lucrează. Dacă la recepționarea lucrărilor vor fi probleme, vinovații vor plăti. Până pe 30 iunie va fi lumină sau va fi o problemă", a declarat Decebal Făgădău. 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
gogu
16 martie 2016
lumanarile

Plimbati-va seara pe Tomis si vedeti ca lumina de la stalpii noi e de 10 ori mai slaba decat cea veche datorita formelor noilor proiectoare si a amplasarii lor cu o traversa prea scurta .

Zoro
16 martie 2016
Ce vrednic e domnu'

Vin alegerile, au inceput sa apara proiectele, trec alegerile nu mai avem fonduri pt proiecte. Ne-am obisnuit, doar ei au impresia ca pt noi e ceva nou.

gogu
16 martie 2016
iar cei ce locuiesc in zona?

degeaba faci o "jungla urbana" ,daca la 200 de metri ai persoane care stau pe la colturile cladirii si vand tot felul de nimicuri sau se ocupa cu "monitorizarea" persoanelor care au treaba prin zona...

asdasd
16 martie 2016
asdasd

va fi u muiala rurala !

petrica
16 martie 2016
asa va fi!

asa va fi ,exact jungla ,ciori avem mai ramane sa inceapa sa se catere prin copaci ceea ce nu este greu avand in vedere ca ele se ocupa si cu furturile din apartamente,vorba lui zoro "vin alegerile"iar faza cu demisia parca am mai auzit-o

Pintea
16 martie 2016
Iluminat Aurel Vlaicu

Daca acesta este rezultatul modernizarii ce se va intampla cu iluminatul de pe bd Aurel Vlaicu care este doar pe un sens de circulatie. Suportii actualelor lampi au bratul lung la 45 grade fata de verticala pentru a putea fi iluminat si celalalt sens de mers. Noile proiectoare cu leduri au bratele mai scurte si sunt la 90 de grade .Cine lauda lumina data de leduri se insala Este cea mai rece lumina artificiala - becurile incandescente dau cea mai calda lumina iar in locuinta mea nu voi renunta niciodata la ele deoarece lumina lor este puternica si sanatoasa in comparatie cu halogenele tuburile neon si ledurile.

Răspuns la: lumanarile
Adăugat de : gogu, 16 martie 2016
Plimbati-va seara pe Tomis si vedeti ca lumina de la stalpii noi e de 10 ori mai slaba decat cea veche datorita formelor noilor proiectoare si a...
voluntar constantean
16 martie 2016
Jungla urbana plina de noroaie

"Proprietarii trebuie convinși, inclusiv cu amenzi, să facă curățenie, să igienizeze zona. Dacă nu, nu avem altă variantă decât să-i amendăm și să facem curățenie cu voluntari", a mai spus Decebal Făgădău" --- Pai, daca ii amendati pe proprietari, inseamna ca incasati ceva banuti, atunci va intreb : de ce TREBUIE sa igienizati cu voluntari, carora nu le dati nicio letcaie sau macar un multumesc public?

tarzan
16 martie 2016
jungla lui fagadau

Dl asta ,Fagadau nu are proprietatea termenilor. Fereasca Domnul, sa ajunga o,,jungla urbana,,. Ne ajunge cit trebuie sa ne ferim de toti tilharii si cersetorii din zona. Ce este nevoie,intr-adevar, sint de pomii si verdeata. pe linga imbunatatirea aspectului s-ar mai limita si curentul (vintul) care te ia pe sus.

Gelu
16 martie 2016
eu nu vreau jungla

vreau curatenie si civilizatie, vreau ciorile smanglitoare ridicate din zona.

Urbanizare
16 martie 2016
Alo , dom' Fagadau ...

Mergi matale la pas prin cartierele orasului si ai sa vezi jungla cat cuprinde , si este urbana ! Deci , ce facem noi aici ?

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5951 secunde