Proiecte europene între orașele Cernavodă și Aksalkovo

70
Proiecte europene între orașele Cernavodă și Aksalkovo - cernavoda-1374070328.jpg

Articole de la același autor

Nici două luni nu au trecut de la înfrățirea dintre orașele Cernavodă și Balchik din Bulgaria, iar parteneriatele cu prietenii bulgari au început să apară. După întâlnirea primarilor Gheorghe Hânsă și Nikolay Angelov din 7 iunie, la Balchik, a fost lansată o nouă invitație către Primăria Cernavodă pentru a participa la desfășurarea unui nou proiect cu finanțare europeană "Buna guvernanță la nivel local", inițiat de primăria orașului Aksalkovo, oraș ce face parte din metropola Balchik. 




În cadrul proiectului (în perioada 13-16 iulie), la Aksalcovo, a avut loc conferința cu tema "Crearea de parteneriate pentru o mai bună guvernanță" la care a participat și delegația din Cernavodă, condusă de către viceprimarul Suliman Ecrem. Ceilalți participanți la eveniment au fost reprezentanți ai Administrațiilor locale din Igualada-Spania,Cherasco-Italia, Mõckmûhl- Germania și Setúbal-Portugalia. Orașul Cernavodă a avut statutul de invitat, prilej cu care a prezentat în fața celorlalte delegații, practicile bunei guvernanțe implementate în procesul de lucru al Orașului Cernavodă. 


Delegația Primăriei Cernavodă a fost condusă de viceprimarul Suliman Ecrem. El a prezentat experiența cu privire la accesarea de fonduri europene și implementarea acestora în cadrul proiectelor la nivel local. De asemenea, delegația din Cernavodă a prezentat metodele de lucru și instrumentele de informare a cetățenilor, privind activitatea instituției, dar și a proiectelor și acțiunilor care urmează a fi puse în lucru. 


Participarea la această conferință constituie primul pas către o viitoare colaborare, cu scopul realizării unor proiecte comune, în folosul cetățenilor din comunitățile participante. 


Orașele Aksalkovo și Cernavodă au obținut finanțare pentru proiectul "Parteneriat pentru șanse egale", care vizează sprijinirea comunitățile de rromi din cele două localități.  Implementarea acestui proiect va începe în luna octombrie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Politică-Administrație : Tratamente gratuite la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4154 secunde