Proiectul Guvernului de reducere a CAS cu 5% din octombrie 2014, aprobat de Senat

74
Proiectul Guvernului de reducere a CAS cu 5% din octombrie 2014, aprobat de Senat - economieshutterstock-1403601942.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege prin care Guvernul propune reducerea cu 5% a cotelor plătite de angajatori pentru contribuția de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat a fost adoptat, marți, de Senat, în forma propusă de Executiv.

Prin proiect se prevede că această cotă va scădea de la 20,8 la 15,8% pentru condiții normale de muncă, de la 25,8 la 20,8% pentru condiții deosebite de muncă și de la 30,8 la 25,8% pentru condiții speciale de muncă.

Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2014, se mai arată în proiect. Guvernul a argumentat, în expunerea de motive, că promovarea acestui proiect a fost determinată de existența pe piața muncii a unei mari presiuni fiscale asociată nivelului ridicat al contribuțiilor de asigurări sociale care alimentează bugetul asigurărilor sociale de stat și care determină necesitatea diminuării sarcinii fiscale suportate de angajator, dat fiind că două treimi din contribuția datorată la bugetul asigurărilor sociale de stat reprezintă contribuția angajatorului.


În documentul citat se mai menționează că România se confruntă cu o rată scăzută a participării pe piața muncii cu forme legale, iar costul ridicat al muncii pentru angajator determină o cerere redusă de forță de muncă.


"În plus față de apariția unei poveri fiscale crescute asupra forței de muncă, sistemul asigurărilor sociale suferă distorsiuni care reduc baza impozabilă pentru contribuțiile de asigurări sociale, dar și pentru asigurările sociale de sănătate", mai susține Guvernul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Iunie 2014
Stire din Politică-Administrație : Guvernul aprobă reducerea CAS cu 5%
Pagina a fost generata in 0.4221 secunde