Proiectul privind executarea pedepsei acasă, undă verde de la deputații juriști

234
Proiectul privind executarea pedepsei acasă, undă verde  de la deputații juriști - proiectcondamnati-1524579795.jpg
Comisia juridică a dat, ieri, un raport de admitere pe o inițiativă legislativă prin care persoanele condamnate la pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de maximum cinci ani vor putea să-și execute pedeapsa la domiciliu. După această procedură urmează votul din plen.

Majoritatea PSD-ALDE, ajutată și de UDMR, a reușit să treacă cu majoritate de voturi proiectul de lege privind măsuri alternative la pedepsele privative de libertate.

Potrivit proiectului, prevederile nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite cu violență sau pentru persoanele condamnate pentru fapte de corupție. De asemenea, persoanele care vor beneficia de măsuri alternative nu sunt obligate să poarte brățara electronică, așa cum se vehiculase anterior.

"Proiectul era bun, dar dumneavoastră l-ați făcut praf. De fapt, ați propus măsuri alternative la eliberarea condiționată", a fost replica liberalului Gabriel Andronache pentru Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, reamintind faptul că proiectul inițial al PNL era complet diferit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4214 secunde