Protest în fața Casei de Cultură

390
Aproximativ 30 de membri ai comunității siriene au protestat, ieri după-amiază, în fața Casei de Cultură din Constanța. "Înarmați" cu pancarte și steagurile Siriei și României, participanții la protest s-au adunat pe platoul din fața Casei de Cultură pentru a condamna regimul de la Damasc. Deși manifestațiile au fost pașnice, întreg protestul a fost monitorizat de jandarmerie, poliție și pompieri. Pe lângă pliantele cu imagini șocante ale masacrelor petrecute în Siria, protestatarii aveau pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: "Jos dictatorul", "Opriți uciderea copiilor din Siria", "Opriți masacrul populației civile" sau "Jos măcelarul". În plus, sirienii solicitau ca ambasadorul Siriei în România să fie considerat persona non-grata și expulzat din țară.

În acest sens, președintele Comunității sirienilor din România, Rifat Muhamad, a explicat: "În țara noastră, au murit peste 5.000 de persoane, dintre care sute de femei, sute de copii. Avem 14.000 de dispăruți, peste 50.000 de arestați. Regimul nu mai este legitim în condițiile în care a tras în proprii oameni. Avem rude acolo care de trei luni de zile nu au ieșit din casă, se trag focuri necontrolate, nu au mâncare, nu au motorină, principalul combustibil folosit pentru încălzire, nu au medicamente, în anumite regiuni nu au niciun fel de asistență medicală".

Cetățenii sirieni au specificat că astfel de acțiuni de protest vor mai avea loc, până când situația din țara natală va reveni la normalitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Liga Arabă suspendă Siria din organizație
Pagina a fost generata in 0.4217 secunde