PSD a atacat la Curtea Constituțională Legea pensiilor

321
Partidul Social Democrat a depus vineri o contestație la Curtea Constituțională pe Legea pensiilor, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Radu Moldovan, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, sesizarea se fundamentează pe două motive, unul pe procedură prin care se invocă faptul ca președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a supus la vot în plen nu numai cererea de reexaminare a Legii pensiilor transmisă de președintele Traian Băsescu, cât și Legea în integralitatea ei, "ceea ce nu trebuia".
"A doua motivație a sesizării PSD o reprezintă discriminarea, pentru că reducându-se vârsta de pensionare la femei la 63 de ani, față de 65 cum era legea inițială, ar fi trebuit să se modifice și anexa în care este prevăzut stagiul de contribuție", a mai spus Moldovan, citat de HotNews.
Camera Deputaților a adoptat marți, 7 decembrie, în calitate de cameră decizională, cererea de reexaminare transmisă de șeful statului cu privire Legea pensiilor, în care se prevede că vârsta de pensionare la femei să fie de 63 de ani, iar la bărbați de 65 de ani.
Guvernul a aprobat pe 10 februarie proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii, care, după ce a fost adoptată de Parlament și a fost declarată constituțională de către Curtea Constituțională, a fost retrimisă la Parlament de către președintele Traian Băsescu, în data de 7 octombrie, acesta considerând că vârsta standard de pensionare pentru femei ar trebui să fie de 63 de ani și nu de 65 de ani cum stabilea inițial actul normativ.
Curtea Constituțională a României va dezbate pe 15 decembrie și sesizarea depusă de 53 de deputați PNL privind neconstituționalitatea unor articole din Legea pensiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6886 secunde