PSD cere dublarea alocațiilor de stat pentru copii în bugetul pe 2020

125
PSD cere dublarea alocațiilor de stat pentru copii în bugetul pe 2020 - articole34867-1576152873.jpg

Articole recomandate

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, că două dintre proictele pe care Guvernul și-a asumat răspundere sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituțională. PSD va contesta la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 și legea care prorogă unele termene din justiție. Acesta a afirmat că, dacă se va asuma răspunderea pe Legea bugetului, PSD va depune un proiect de lege pentru dublarea alocațiilor copiilor.


"Există un conflict juridic, atâta timp cât o lege există în Parlament, ea să fie asumată de Guvern", a spus Marcel Ciolacu, la finalul ședinței comune a Camerei Deputațlor și Senatului.

"Cea cu plafoanele, este o lege premergătoare bugetului de stat. Din discursul primului ministru, am dedus că dorește să vină și cu asumarea răsunderii pe buget. Noi ne menținem părerea că bugetul de stat este cea mai importantă lege, anual, care trebuie dezbătută în Parlament", a mai spus Ciolacu. 


Acesta a afirmat că, dacă se va asuma răspunderea pe Legea bugetului, PSD va depune un proiect de lege pentru dublarea alocațiilor copiilor.


"Acest lucru, anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă ca PSD să vină anul acesta cu același amendament. Ce suportă bugetul Roâniei este atributul Guvernului. Veniturile copiilor sunt mult prea mici pentru timpurile de astăzi", a spus Ciolacu, apreciind că rolul Parlamentului este de a face legi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8801 secunde