PSD Constanța, în preselecții pentru alegerile parlamentare. Cine se înscrie?

909
4
PSD Constanța, în preselecții pentru alegerile parlamentare. Cine se înscrie? - psdalegeri3-1470576099.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv Național al Partidului Social Democrat s-a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Vaslui, la eveniment fiind prezentă și o delegație de la Constanța.

Veniți din concedii cu forțe proaspete, social-democrații încep să se pregătească pentru alegerile parlamentare, dar și pentru o eventuală guvernare. În acest context, liderul partidului, Liviu Dragnea, a spus că, până la sfârșitul lunii august, va prezenta o primă formă a programului de guvernare.

"La programul de guvernare se lucrează, va fi un document plin de substanță, aplicabil, care nu va conține niciun fel de poveste, ci lucruri pe care le putem finanța și se vor finaliza în mandate de patru ani. Am discutat cu fiecare organizație în parte și despre idei, direcții de acțiune din programul de guvernare, cât și de pregătirea și organizarea pentru campania electorală. Vom avea o primă formă până la sfârșitul lunii august care să înceapă să fie prezentată și comunicată", a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.

În plus, el a mai adăugat că s-a discutat despre criteriile pentru candidații la alegerile parlamentare și de calendarul de acțiuni până la campania electorală.

"Până la sfârșitul lunii august voi avea o discuție cu fiecare președinte de organizație PSD pentru a avea o primă formă a propunerilor de candidați. Vorbim de o împrospătare a listelor de candidați cu mulți oameni tineri, dar bine pregătiți, cu doamne", a spus liderul PSD.

Din cele spuse de Dragnea reiese că, la viitoarele alegeri parlamentare, pe listele PSD nu vom mai regăsi oameni extrem de importanți. Unii au ieșit din joc după ce au ajuns să aibă dosare la DNA, alții au preferat administrația locală sau alte funcții cu susținere politică. Pe lângă nume precum Gabriela Firea, Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea sau Sebastian Ghiță, se regăsesc și parlamentarii constănțeni Alexandru Mazăre, Eduard Martin sau Mădălin Voicu.

"Din cei care suntem acum, eu, Radu Babuș, Cristina Dumitrache și Nicolae Moga ne-am exprimat deja intenția de a candida pentru un nou mandat. Dintre ceilalți, Eduard Martin a fost exclus din PSD, Alexandru Mazăre, Manuela Mitrea și Mădălin Voicu știu că nu mai vor. Vor fi stabilite criteriile exacte pentru a participa la alegeri și, cel mai probabil, cel puțin la cei care au mai fost se va pune accent pe activitatea desfășurată până în prezent, ceea ce este un lucru corect", a declarat deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, care este și purtător de cuvânt al PSD Con-stanța.

Totodată, pe lista PSD din Constanța s-ar putea afla și actualul deputat Florin Gheorghe, cel care a câștigat, de fapt, în 2012, mandatul din partea PDL, însă, ulterior, a plecat din partid la PMP, UNPR iar, la final, a ajuns la PSD. Surse din par-tid spun că activitatea sa politică din Parlament este bine reprezentată, motiv pentru care s-ar putea regăsi pe listele de la Constanța. Pe de altă parte, pe lista PSD se tot zvonea că s-ar putea afla și Cristinel Dragomir, fostul președinte interimar al CJC, însă nici aici lucrurile nu sunt foarte clare, cu atât mai mult, cu cât, el a fost lăsat fără nicio funcție în partid, la acest moment având doar calitatea de consilier județean din partea PSD.

În altă ordine de idei, reamintim că, anul acesta, votul la alegerile parlamentare va fi din nou pe liste de partid și nu uninominal, așa cum a fost în 2012.

Astfel, la nivelul întregii țări urmează să avem 308 deputați, 134 senatori, 18 parlamentari ai minorităților și șase parlamentari ai diasporei. Un total de 466 de parlamentari, cu patru mai puțini comparativ cu 2008 și cu 122 mai puțin decât în 2012, număr ce a reieșit din votul uninominal.

În ceea ce privește județul Constanța, aici vor fi 11 funcții de deputați și 5 de senatori.

Comentează știrea

Pristanda
8 august 2016
penalii Romaniei

Cum cine se inscrie?Cine este capabil sa fure mai multi bani publici ptr partid si ptr el personal.Aceasta este regula generala in poltica romaneasca. Daca tot este articolul despre PSD,atunci sa vb despre ei.Ca sa ajungi smecher de partid gen Dragnea,Ponta,Nastase etc,incepi de la stadiul de "picciotto" de partid.Adica mananci rahat in gura mare in locul sefilor tai,sifonezi cati mai multi bani cand esti pus sefulet pe o institutie guvernamentala etc,de ex. cazul Dragnea,o ajuti la cumparaturi pe nevasta sefului(mai tineti minte cand ii cara Dragnea sacosele coanei Roman?Pe vremuri cand era copil de pravalie la PD.Exista si fotografii prin ziare si reviste mai vechi).Daca esti un picciotto descurcaret si scapi de DNA,atunci poti deveni un greu in partid.Poti trage sforile si poti ocupa functii mari.Din acel moment un dosar penal si mai ales o condamnare este precum o decoratie,un sut in cur spre galeria dumnezeilor de partid,iar cel mai bun exemplu este Bombonel- cu 2 condamnari la activ a devenit un lider spiritual al TSD.Toti tinerii SD vor sa ajunga ca el, cu 2-3 ani de Rahova, dar cu milioanele in cont. PS.Maine astept un articol despre candidatii PNL,ca sa nu zica lumea ca facem discriminari

Dragnea puscariasul
8 august 2016
Face preselectia in PSD

Baieti si fete din PSD isi fac incalzirea.Printre sportivi am zarit doi baiti si o fata(Radu Babuș si Cristina Dumitrache) toti campioni judeteni la numarul de mandate in Parlament.Doi sunt tinerei,nu au muncit o zi in viata lor dar au deja o pensie de 45 de milioane.Taticul lor a investit in PSD,PSD a investit in fata lu taticu.Votati-i inca o data in PSD ca ei la randul lor sa-si voteze o pensie de 200 milioane ca e prea mica asta de 45 milioane.Ce au facut 4 ani in Parlament sa nu-i intrebati ca doar sunteti timizi,dar mai ales politicosi.

fani
8 august 2016
candidati;;

Da ,pentru Cristina Dumitrache si Nicolae Moga !

adrian
8 august 2016
pagubit de psd

In nicun caz MOGA, cel care protejat si pestoreste mafia in Constanta, printre care si grupul VECTRA. Este nasul de botez si asociat al inculpatului ROSU ADRIAN, cel care a dat tepa de peste 5 milioane de Euro constantenilor prin grupul VECTRA.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6248 secunde