PSD pierde majoritatea în CJC! Vine tăvălugul peste apropiații lui Țuțuianu?

5621
PSD pierde majoritatea în CJC! Vine tăvălugul peste apropiații lui Țuțuianu? - fondnicoletabercaru2-1593535819.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie, pe ordinea de zi fiind incluse 20 de proiecte de hotărâri. Ulterior, lista a fost suplimentată cu alte câteva proiecte de președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu. Pe de altă parte, acesta a anunțat că retrage mai multe proiecte printre care și cele care vizau alocarea de bani primăriilor din județul Constanța.

Vestea i-a luat prin surprindere pe primarii din județ care spun că nu au mai văzut de ceva timp bani alocați de la Consiliul Județean, bani care erau așteptați pentru finalizarea unor programe.

Revenind la proiectele de pe ordinea de zi, aleșii locali de la PMP și ALDE au făcut front comun cu liberalii și au votat pentru eliberarea din funcție a directorului general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor Burada", Nicoleta Bercaru, o apropiată a președintelui Horia Țuțuianu.

Proiectul a fost inițiat de consilierii județeni liberali care au invocat că numirea în funcție ar fi fost ilegală pe motiv că Nicoleta Bercaru nu are competență, experiență și vechime într-o instituție de cultură. Mai mult, aceasta nu a fost evaluată și nici nu ar fi prezentat un proiect de management. În plus, numirea sa a fost făcută fără ca să fie stabilite criterii de performanță.

Așadar, cu 29 de voturi "pentru", Nicoleta Bercaru devine prima "victimă" a liberalilor de la malul mării. Victoria repurtată nu face decât să le dea speranțe liberalilor că, peste câteva luni, l-ar putea învinge la alegerile locale pe actualul președinte social-democrat Horia Țuțuianu.

Reamintim că prof. Nicoleta Bercaru a fost numită director interimar al Centrului Cultural Județean "Teodor Burada" din Constanța în urmă cu o lună, atunci când și-a dat demisia din funcția de consilier județean. Decizia a fost votată în ședința ordinară de la sfârșitul lunii mai a Consiliului Județean Constanța, la propunerea președintelui CJC, Marius Horia Țuțuianu.

"Voi fi interimar pentru următoarele trei luni, până la organizarea concursului. Vizez includerea instituției în cât mai multe proiecte, deoarece cultura este foarte ofertantă. Știu că așteptările sunt mari și este o provocare pentru mine acest pas nou", declara, la timpul respectiv, pentru "Cuget Liber", Nicoleta Bercaru.

În altă ordine de idei, tot ieri a mai fost respins și proiectul de hotărâre ce viza aprobarea evaluării anuale a managementului lui Sorin Marcel Colesniuc, director la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2275 secunde