PSD politizează funcțiile publice. Ce spune premierul Grindeanu

251
PSD politizează funcțiile publice. Ce spune premierul Grindeanu - psdprefectpolitizaresoringrindea-1493050175.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații aflați la putere intenționează ca, prin intermediul Executivului, să politizeze toate funcțiile publice, astfel încât partidul care vine la guvernare să schimbe tot, inclusiv prefecți ori șefi de deconcentrate.

În acest sens, premierul Sorin Grindeanu a anunțat, recent, că Guvernul va elabora un Cod administrativ, astfel încât prefecții să nu mai fie funcționari publici, ci să aibă funcție de demnitate publică, asimilată pozițiilor de secretar de stat.

"Avem un prefect, care este înalt funcționar public. E greu să îi schimbăm că sunt înalți funcționari publici. Este o ipocrizie. De fiecare dată când s-a schimbat câte un guvern, s-au schimbat prefecți, subprefecți. Ne mințim de 13 ani, de 14 ani, indiferent de ce guvern a fost la conducerea țării. Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Va avea prefectul post de demnitate publică, de secretar de stat, pe salariu de secretar de stat, astfel încât schimbările să fie cât se poate de normale", a declarat Sorin Grindeanu.

El a explicat că se caută soluții inclusiv pentru șefii deconcentratelor să intre într-un regim similar, pentru că ei trebuie să aplice în teritoriu programul de guvernare.

"Inclusiv șefii decon-centratelor sunt reprezentanții ministerelor și trebuie să aplice programul de guvernare în județ, program de gu-vernare care a fost votat de oameni. Și aici trebuie să găsim o soluție în cel mai scurt timp, astfel încât să mergem pe aceeași linie. N-are sens să ne furăm singuri pălăria", a mai afirmat Grindeanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8161 secunde