PSD se reunește în Congres extraordinar la Sala Palatului

97
PSD se reunește în Congres extraordinar la Sala Palatului - psd-1520670991.jpg

Articole recomandate

Social-democrații se reunesc sâmbătă în Congres extraordinar la Sala Palatului, prilej cu care 24 de candidați vor cere votul forului de conducere pentru funcțiile de președinte executiv, secretar general și vicepreședinți regionali ai PSD.


Nu vor fi alegeri pentru funcția de președinte al PSD.


Candidaturile au fost validate vineri, într-o reuniune a Comitetului Executiv Național al PSD, în ajunul căreia mai mulți lideri ai PSD și-au anunțat candidatura la o funcție de conducere în partid. Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu s-au înscris la președinte executiv, funcție pentru care va candida și premierul Viorica Dăncilă, după ce organizația București-Ilfov și-a exprimat susținerea în acest sens. Pentru funcția de secretar general și-au depus candidatura Codrin Ștefănescu și Marian Neacșu.


La Congresul de la Sala Palatului, toți cei care și-au exprimat dorința să candideze vor fi trecuți pe buletinele de vot, după cum a anunțat vineri președintele PSD, Liviu Dragnea.


"Astăzi au fost câteva hotărâri adoptate în Comitetul Executiv Național al PSD. Am propus colegilor mei să se aprobe și candidaturile care nu îndeplineau toate condițiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcția de președinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcția de vicepreședinte pe Regiunea Sud, și domnul Codrin Ștefănescu, pentru funcția de secretar general. Deci avem 24 de candidați aprobați. Toți cei care și-au exprimat dorința să candideze vor fi trecuți pe buletinele de vot", a declarat Dragnea, după Comitetul Executiv Național al PSD.


El a anunțat că îl va propune pe actualul președinte executiv al PSD, Niculae Bădălău, pentru funcția de președinte al Consiliului Național și, totodată, că în cadrul CExN al PSD au fost aprobate propunerile de modificare la statut.


Liviu Dragnea a precizat că nu se pune problema ca mandatul său la șefia partidului să fie prelungit. "Eu sunt în mandat", a subliniat președintele PSD.


Nu în ultimul rând, primarul sectorului 5, Daniel Florea, și-a retras candidatura pentru funcția de vicepreședinte PSD la regiunea București - Ilfov, "pentru a rămâne armonie în organizație".


Vicepreședintele PSD Nicolae Bănicioiu a salutat vineri decizia de a valida toate candidaturile pentru congresul partidului, exprimându-și convingerea că acest lucru s-a întâmplat la presiunea delegaților asupra reprezentanților lor în CExN.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.158 secunde