PSD va sesiza Curtea Constituțională privind desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru

115
PSD va sesiza Curtea Constituțională privind desemnarea lui Ludovic Orban ca prim-ministru - 1-1581270224.jpg
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că luni va depune sesizarea către Curtea Constituțională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcția de premier de către președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

"Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR - n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneți dumneavoastră ce forță politică sau ce parlamentar a anunțat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeași ședință l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către președintele României domnul Orban și în aceeași ședință au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice și mie cum văd ei această interpretare constituțională și mai ales cum poți să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească", a afirmat duminică Ciolacu, într-o conferință de presă, la finalul Conferinței extraordinare a PSD București.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota ședința în care va fi supus votului guvernul Orban, Ciolacu a spus: "Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenți, ar trebui să așteptăm totuși răspunsul, să vedem dacă este constituțional sau cineva a declanșat un conflict de natură juridică constituțională".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5072 secunde