PSD vrea să acorde 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei

232
PSD vrea să acorde 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei - 1-1599054429.jpg
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat că a fost depus la Parlament proiectul de lege prin care se acordă stimulente personalului din învățământ, cadrele didactice urmând să beneficieze de 2.000 de lei lunar, potrivit Agerpres.


"Astăzi (miercuri - n.r.) am depus proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga perioadă a stării de urgență, ca urmare a riscului răspândirii COVID -19. Cadrele didactice ar urma să beneficieze de un stimulent de 2.000 de lei lunar, iar personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic 1.500 de lei lunar. De aceste stimulente vor beneficia și cei care vor face cursurile fizic, la școală, dar și cei care vor face cursurile online. Explicația este foarte simplă - Guvernul a eșuat în a pune la dispoziția dascălilor instrumentele necesare pentru începerea în siguranță a anului școlar, iar în regim de urgență credem că dascălii, dar și personalul auxiliar, au nevoie de aceste stimulente pentru a-și achiziționa acele rechizite de care au nevoie, pentru a asigura dezinfectanții, măștile, cursuri de instruire pentru cei care fac pregătirea online și alte cheltuieli", a spus Simonis, la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că impactul bugetar pentru aceste stimulente este de aproximativ 500 de milioane de lei pentru lunile care au mai rămas până la sfârșitul anului.


"Ne-au tot spus că au absorbit 90 de miliarde de euro, ne spun cum toate lucrurile sunt foarte bune și, până la urmă, este o chestiune de prioritizare. Haideți să îi rugăm pe cei de la Guvern să nu mai facă cheltuieli ineficiente, să lase achizițiile frauduloase și să investească în copiii, părinții, bunicii noștri și în medici, dascăli și în economia românească", a spus Simonis.


Cadrele didactice și personalul didactic auxiliar și cel nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv de 1.500 de lei, acordat lunar pe toată durata stării de alertă și de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii COVID- 19. Stimulentul de risc acordat se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă, reglementata la titlul V Contribuții sociale obligatorii din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se arată în proiectul de lege depus la Parlament de PSD.


Propunerea legislativă a fost inițiată de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc, Radu Preda. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7789 secunde