Putin vine azi în România

252
O purtătoare de cuvânt a biroului de presă de la Kremlin a confirmat, ieri, pentru NewsIn, că președintele rus Vladimir Putin va veni azi în România pentru a participa la Consiliul Rusia-NATO.
Purtătoarea de cuvânt a refuzat să dea detalii cu privire la programul președintelui rus, dar a precizat că deplasarea liderului de la Kremlin la București este sigură, "după cum s-a anunțat oficial anterior".
Surse diplomatice ruse de la București confirmaseră pentru NewsIn că președintele Putin va sosi în România azi, 3 aprilie, precizând că liderul de la Kremlin și-a trimis deja antemergătorii.  Purtătorul de cuvânt al MAE, Ilie Bănică, a refuzat însă confirmarea oficială a acestor informații, precizând că nu poate comenta știri "pe surse".
Și cotidianul rus "Izvestia" a scris, ieri, că "președintele rus Vladimir Putin pleacă la București joi, 3 aprilie, pentru a participa la ședința Consiliului Rusia-NATO, unde vor fi discutate teme precum perspectivele de aderare a Ucrainei și Georgiei la NATO, amplasarea scutului antirachetă în Europa și situația din Kosovo".
Președintele rus Vladimir Putin a fost invitat de NATO, la 23 ianuarie, să participe la un Consiliu NATO-Rusia organizat cu ocazia summitului Alianței de la București. Peste circa trei săptămâni, liderul de la Kremlin a produs oarecum surpriză anunțând, prin intermediul Ministrului de Exter-ne Serghei Lavrov, că acceptă invitația Alianței Nord-Atlantice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1065 secunde