Raluca Turcan: „Din septembrie trebuie să intre în plată noile pensii recalculate, echitabile”

563
Raluca Turcan: „Din septembrie trebuie să intre în plată noile pensii recalculate, echitabile” - turcan-pensii-1709305195.jpg
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că din septembrie trebuie să intre în plată noile pensii recalculate, echitabile.

Turcan a precizat că, prin recalculare, nu scade nicio pensie.

„Normele de aplicare ale noii legi a pensiilor au fost aprobate. Sunt de fapt regulile pe baza cărora se vor recalcula pensiile în baza noii legi. Este important de reţinut că prin recalculare nu scade nicio pensie, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare vor avea creşteri semnificative. Am avut procese de recalculare care au durat ani. Însă ca ministru al muncii am demarat procesul de digitalizare a dosarelor de pensii, deşi nu aveam nici oameni suficienţi şi nici bani în buget. Anul acesta, recalcularea pensiei se va face pe computer, fără erori, imediat, nu cu pixul şi hârtia sau cu dosarele cu şină prăfuite. Din septembrie trebuie să intre în plată noile pensii recalculate, echitabile”, a precizat Raluca Turcan.

Aceasta a reamintit că în ianuarie 2024 pensiile au fost majorate cu 13,8% iar începând cu septembrie se vor plăti pensiile recalculate.

„PNL a urmărit ca aceste majorări să fie sustenabile şi realitatea ne confirmă că avem asigurate resursele bugetare atât pentru majorarea deja făcută, cât şi pentru majorările care vor rezulta din recalculare”, a mai spus Raluca Turcan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9015 secunde