Raluca Turcan: Învățământul românesc rămâne rupt de societate

110
2
Raluca Turcan: Învățământul românesc rămâne rupt de societate - ralucaturcan-1436342923.jpg

Articole de la același autor

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan susține că Ministerul Educației ''a urmărit cu cinism cosmetizarea rezultatelor la Bacalaureat prin subiecte ușoare, comisii de evaluare puse în situația de a nu putea departaja elevii care au învățat de cei nepregătiți, prin reguli schimbate și improvizate, pentru a acoperi lipsa măsurilor de fond". 


"În aceste condiții, diplomele sunt golite de relevanță, iar învățământul românesc rămâne rupt de societate, piața muncii și de nevoile fiecărui cetățean", afirmă Turcan, într-un comunicat de presă.


În context, PNL cere Ministerului Educației să răspundă la câteva întrebări ''pentru a-i face pe beneficiarii sistemului de învățământ să înțeleagă de ce diplomele obținute nu sunt o garanție nici pentru piața muncii, nici pentru formare academică''.

"PSD este ca un administrator mincinos care are contabilitate dublă. Una de uz intern și alta pentru export. Bacalaureatul nu trebuie să fie o bătălie pentru cifre statistice, ci trebuie să reflecte gradul de pregătire și cunoaștere a absolvenților. Cifrele înaintate de minister sunt în contradicție cu toate rezultatele testărilor internaționale. Rezultatele PISA 2009, 2012: aproape 40% dintre elevii români au dificultăți să citească, să înțeleagă un text și pot rezolva doar exerciții de bază la matematică. PISA verifică nivelul cunoștințelor la finalul gimnaziului. Dacă rezultatele sunt răsturnate prin procente mari de promovabilitate la Bac, este foarte clar că subiectele au fost concepute după alte principii decât cele ce țin de reflectarea cunoștințelor. În caz contrar, ar însemna că am produs o răsturnare spectaculoasă în educație, iar profesorii ar trebui răsplătiți cu prisosință — ceea ce nu văd să preocupe ministerul", spune Raluca Turcan. 



Comentează știrea

costy
8 iulie 2015
afaceri

Bani acum, simplu si convenabil! Acum ai ocazia foarte reala de a castiga bani foarte repede, cu putina ambitie si bunavointa. Sistemul este bine pus la punct si este simplu pentru toti! Fa acum primul pas si cere urgent detalii mai multe la adresa mea de email:[email protected]

const
8 iulie 2015
oferta

Exceptional! Aici castigati din prima luna bani! 100-285 de euro lunar! Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time (la alegere) si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7628 secunde