Comisie Senat:

Raport favorabil pentru interzicerea completă a fumatului în spații publice închise

358
Inițiativa legislativă care prevede interzicerea fumatului în spații publice închise, instituții, restaurante și baruri a primit, ieri, raport de admitere în unanimitate din partea Comisiei pentru sănătate a Senatului. Conform proiectului legislativ, fumatul este interzis complet în spațiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spațiul este delimitat de un perete.
Inițiatorul, deputatul PSD Manuela Mitrea, nu a admis niciun fel de excepții sau derogări de la aceste reguli.
Membrii comisiei senatoriale au adoptat, însă, un amendament propus de senatorul PDL Tudor Udriștoiu, care prevede posibilitatea fumatului în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.
Tudor Udriștoiu a spus că dacă o astfel de lege "discriminatorie" va fi adoptată, el nu va mai putea veni la lucrările Senatului, cu toate că va încerca să treacă pe țigări electronice. 
"Se pune problema că unii oameni nu pot (să se lase de fumat - n.r.), asta înseamnă că îi excludem. Se pune problema că interzicem accesul în orice loc public la 35-40% din populație. Dacă ne referim la fumători pasivi - asta cu mâna a treia, să fim serioși, (...) e o poveste care nu are nimic medical în ea - de acord, face rău la ceilalți, dar noi unde trăim, noi nu avem voie să avem un restaurant unde să ne simțim bine?", a spus Udriștoiu.
Sancțiunile propuse în proiectul de lege pentru nerespectarea acestor prevederi vor atrage amenzi între 500 și 5.000 de lei, care, potrivit unui amendament al comisiei, vor deveni venit la bugetul de stat destinat programelor de sănătate.
Proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8845 secunde