RAPORTUL PE JUSTIȚIE pentru România: Barroso cere un nou raport anul acesta

187
RAPORTUL PE JUSTIȚIE pentru România: Barroso cere un nou raport anul acesta - 1339744163bbb-1342612242.jpg
Comisia Europeană a prezentat, miercuri după-amiază, la Bruxelles, rapoartele privind reforma justiției și lupta contra corupției în România și Bulgaria. Documentele au fost elaborate în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare (MCV).


Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, în prezentarea raportului privind MCV, că România a făcut un pas înapoi de pe buza prăpastiei, dar că trebuie să-și respecte angajamentele, situația urmând a fi monitorizată și un nou raport adoptat în acest an.

Barroso: Există un principiu în tratat, al cooperării oneste. Domnul Ponta a răspuns solicitării mele. Îmi doresc să recunoscu meritele domnului Ponta. Raportul recunoaște că s-au înregistrat progrese în ultimii ani, dar conține și recomandări. Urmărirea recomandărilor va însemna un sistem judiciar mai solid, liniștirea pieselor financiare.

Vom continua monitorizarea. Am solicitat un alt raport până la finalul anului.

Despre Bulgaria: Au fost progrese însemnate. Raportul recomandă ca concentrarea să se mute pe rezolvarea problemei criminalității organizate.

Raportul CE de miercuri va fi unul cuprinzător, care va include o analiză detaliată a rezultatelor obținute de România în reforma justiției și combaterea corupției în cei cinci ani trecuți de la intrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

Raportul pe Justiție al Comisiei Europene are și părți pozitive. Justiția din România a primit o bilă albă pentru condamnarea fostului premier Adrian Năstase. Comisia Europeană dă drept exemplu hotărârea luată de instanța supremă, despre care spune că este singura care a înregistrat progrese.

Citește mai departe…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.385 secunde