Reducerea TVA la pâine și impozitul forfetar ar putea fi introduse în vacanța parlamentară

73
Reducerea TVA la pâine și impozitul forfetar ar putea fi introduse în vacanța parlamentară - danielchioiu-1372677434.jpg

Articole de la același autor

Măsurile privind reducerea TVA la pâine și introducerea impozitului forfetar ar putea fi adoptate în această vacanță parlamentară, prin ordonanță simplă, după analizarea rezultatelor din primul semestru, a declarat premierul Victor Ponta.

"Vom avea o discuție în prima ședință de Guvern, imediat ce mă întorc (n.r. din turneul asiatic). Când avem toate rezultatele pe primul semestru, deci până la sfârșitul lunii iunie, rezultate care țin de venituri bugetare, cheltuieli bugetare - deocamdată ne încadrăm în mod sigur la deficit, dar trebuie să vedem la partea de venituri - atunci putem lua decizia. Eu consider că ambele modificări referitoare la reducerea TVA la pâine și impozitul pe microîntreprinderi pot fi introduse, le avem în legea de abilitare. Deci Parlamentul ne-a dat voie prin ordonanță simplă să le introducem și le introducem în această vacanță. Am vrut să avem practic datele pe primul semestru destul de clar, pentru că nu vreau să luăm decizii pe care după aceea să nu le putem și implementa", a spus primul-ministru, duminică, într-un interviu acordat TVR.

Ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, declara pe 7 iunie, la TVR, că măsurile privind reducerea TVA la pâine și introducerea impozitului forfetar vor face obiectul unei Ordonanțe de Urgență de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul lunii iunie.

"Decizia politică a fost luată la nivelul Uniunii Social Liberale de a introduce această măsură de reducere a TVA de la 24% la 9%. Măsura va face obiectul unei Ordonanțe de Urgență de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul acestei luni. Este vorba despre TVA pe tot lanțul: făină, pâine (...) Impozitul forfetar va fi introdus tot în această ordonanță, va intra de la 1 iulie'', a afirmat Chițoiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Economie : TVA la pâine scade la 9% de la 1 iulie
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Economie : Băsescu a identificat problemele românilor
Pagina a fost generata in 0.8544 secunde