Renate Weber, demisie din ALDE, după ce a fost aleasă Avocat al Poporului

223
Renate Weber, demisie din ALDE, după ce a fost aleasă Avocat al Poporului - renateweber-1561579336.jpg

Articole de la același autor

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, ieri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Propunerea acesteia pentru funcție a fost făcută de către ALDE. Numirea acesteia a fost aprobată cu 208 voturi "pentru" și 134 "împotrivă".
PNL și USR l-au susținut pe Peter Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului, iar PMP pe avocatul Cătălin Voinea Mic.


După ce a fost propusă de ALDE pentru funcție, Renate Weber a anunțat că demisionează din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.


Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunță că mandatul său în funcția de Avocat al Poporului a încetat, potrivit unui comunicat de presă al instituției.


Potrivit legii 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, "Avocatul Poporului este numit pe o durată de cinci ani de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.


Avocat de profesie, Renate Weber are 63 de ani și este fost europarlamentar. A fost membru PNL însă a fost exclusă din partid.
Ulterior, Renate Weber a anunțat că se înscrie în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, motivând că este singura ei opțiune politică.


La alegerile europarlamentare din luna mai, Renate Weber s-a aflat pe lista ALDE, însă cum partidul nu a obținut procentul necesar pentru a trece pragul electoral, aceasta rămăsese fără nicio funcție însă cu promisiunea că urmează să fie susținută pentru o funcție publică importantă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde