Retrocedarea imobilelor, analizată în Guvern

213
Președintele PDL, Emil Boc, a declarat pentru Agerpres că proiectul de lege privind retrocedarea imobilelor urmează să fie analizat în Guvern și apoi să fie supus aprobării Parlamentului.

"Guvernul ar urma să analizeze proiectul și după aceea să fie trimis spre aprobare Parlamentului. Urmează ca săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare să fie discutat, după care decizia va aparține Parlamentului. Subiectul acesta se discută de peste șase luni în coaliție, deci nu e un subiect care să fie ușor și de aceea el va mai avea și multe alte discuții în Parlament. Sper ca și opoziția să iasă și să aducă contribuția necesară acestei probleme care ține de România, nu doar de coaliție. Potrivit Curții Europene a Drepturilor Omului, până în 15 iulie proiectul să fie adoptat de către Parlamentul României", a declarat Boc.

Proprietarii de imobile deposedați în mod abuziv în perioada comunistă vor primi o despăgubire egală cu maximum 15% din valoarea reală a bunului respectiv, potrivit unui proiect de lege care s-a aflat, miercuri, în primă lectură, pe masa ședinței de guvern.

Este vorba de proiectul de lege privind stabilirea și plata despăgubirilor pentru imobilele luate abuziv în perioada regimului comunist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5597 secunde