Români umiliți la vot, la Madrid. "A fost inuman. M-am simțit ca într-o țară bananieră!"

6956

Articole de la același autor

De profesie inginer agronom, Iustina este o constănțeancă plecată de ani buni în Spania, unde administrează, împreună cu familia, o afacere de succes, în capitala Madrid.

Chiar dacă s-a integrat perfect în țara care a primit-o cu brațele deschise, a rămas permanent în contact cu realitatea din România, au mâhnit-o scandalurile de corupție, iar la alegerile europarlamentare de duminică, a decis să se implice maxim, făcând parte din comisiile de organizare a votului. O experiență care i-a lăsat, însă, un gust amar…

"Am fost delegat pentru prima oară în viața mea… și cred că și ultima… La această oră, sunt încă în secție. A fost inuman ceea ce s-a întâmplat, au fost mii de români la coadă la vot, iar noi am făcut adevărate minuni ca să poată vota toată lumea. M-am simțit însă ca un cetățean dintr-o țară bananieră", a povestit Iustina, pentru "Cuget Liber".

Nu este pentru prima oară când în Spania, țară în care se estimează că trăiesc aproximativ un milion de români, sunt probleme cu secțiile de votare.

Un exemplu de rea-voință este organizarea alegerilor în Torrejon de Ardoz, o localitate din apropierea Madridului unde marea majoritate a populației este de origine română. Se știa foarte bine că acolo vor vota foarte mulți români, și totuși nu s-a făcut nimic pentru a nu mai fi cozi interminabile…

Dar oamenii i-au sancționat la vot…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9655 secunde