Ministerul Afacerilor Externe recunoaște:

Concurs România a livrat muniție și armament către Georgia

382

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe confirmă că România a livrat Georgiei armament și muniție. România a furnizat armament cu respectarea regulilor internaționale. Potrivit MAE, Georgia nu este supusă vreunui embargo privind transferurile de arme. Exporturile de arme către Georgia au fost făcute pe bază de licențe individuale.
"România, producător și furnizor de produse militare, a livrat armament și muniție de infanterie autorităților guvernamentale din Georgia, cu respectarea prevederilor Cartei ONU, a regimului internațional de sancțiuni și a principiilor și criteriilor Codului de conduită al Uniunii Europene privind exporturile de arme.
Exporturile au fost efectuate pe bază de licențe individuale, cu respectarea standardelor regimului național de control al exporturilor de produse militare și a angajamentelor internaționale ale României. Georgia nu este subiect al vreunui embargo privind transferurile de arme stabilit la nivel internațional, regional sau al unei alte măsuri restrictive", se arată în comunicatul remis de Ministerul Afacerilor Externe.
Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri, la Constanța, că ministerul pe care îl conduce va verifica dacă pe cale comercială au fost exportate arme în Georgia, întrucât nu are cunoștință despre așa ceva, iar dacă se adeverește acest lucru înseamnă că a fost făcut prin "intermediari".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1298 secunde