Ioan Mircea Pașcu:

"România nu a găzduit închisori secrete ale CIA"

378

Articole de la același autor

Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, spune că România nu a găzduit centre secrete de detenție ale CIA, reacția sa venind după ce presa americană a susținut că deținuții care au dat informații esențiale despre Osama ben Laden ar fi fost interogați în baze clandestine din România și Polonia.
Pașcu, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a apreciat, la RFI, referitor la subiectul privind centrele CIA, că există multe "speculații".
"Eu unul am fost vizat că personal, fără cunoștința conducerii statului român, a Guvernului, a armatei, am organizat această chestiune, prin relațiile mele personale cu CIA. Există multe speculații aici", a declarat Pașcu.
El a menționat că, din informațiile sale, România nu a găzduit închisori secrete.
"Cert este că în Polonia, din câte știu, a existat o asemenea bază, în timp ce în România n-a existat", a afirmat fostul ministru.
"Eu am fost ministru al Apărării. Bineînțeles că nu tot ce se organiza - mai ales că asta era o operațiune care ținea de servicii - trebuia să cunoască și ministrul Apărării, dar, în orice caz, eu îi cred pe cei doi președinți când au negat existența unor asemenea centre pe teritoriul României. Am discutat și eu cu oameni care au fost implicați și care mi-au spus că asemenea centre n-au existat în România", a spus Ioan Mircea Pașcu.
Membrii al-Qaida care au furnizat informații ce au condus în final la uciderea liderului rețelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogați în închisori secrete ale CIA din România și Polonia, a relatat CBS News.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2645 secunde