Bogdan Aurescu:

"România nu va fi o țintă a Rusiei"

136
1

Articole recomandate

România nu este o țintă a Rusiei, pentru că este membră NATO și un atac la adresa României înseamnă un atac la adresa NATO, a declarat, sâmbătă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

"În calitatea de membru al Alianței Nord-Atlantice, România este în perfectă siguranță, din acest punct de vedere nu cred ca sunt dubii", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea TV.

Însă, Aurescu a precizat că trebuie tratate cu atenție întregul "complex al situației de securitate" din vecinătate, "inclusiv astfel de mesaje", declarându-se convins că "România nu va fi o țintă a unor eventuale lovituri preventive ale Federației Ruse, pentru că asta ar însemna un atac împotriva unui aliat NATO".

În același context, ministrul de Externe a declarat că sistemul antirachetă de pe teritoriul României, "care este amplasat într-o bază românească, consacră de fapt o prezență pe termen lung a Statelor Unite în România, ceea ce reprezintă o garanție a faptului că România nu se mai întoarce într-o altă sferă de influență".

Comentează știrea

Tavi
15 septembrie 2015
Munca la domiciliu

Unde vointa da gres, perseverenta invinge intotdeauna. Optimismul niciodata NU te trage inapoi, ci te conduce numai spre succes. Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare, iar activitatea este extrem de simpla. Se asigura training GRATUIT sub forma unor lectii pe e-mail si contract legal. Pentru mai multe informatii, solicitati acum de la email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3364 secunde