România speră să se poată alătura Schengen anul viitor

293
România speră că va ieși anul viitor din impasul legat de aderarea sa la spațiul Schengen, a declarat ministrul de externe Teodor Baconschi.

"Sperăm că vom ieși din impas anul viitor", a spus Baconschi, întrebat când speră România să se alăture spațiului Schengen.

Aflată în afara zonei euro, România a intrat în 2007 în UE, odată cu Bulgaria, după ce s-a alăturat NATO în 2004. În schimb, are dificultăți în a-i convinge pe partenerii europeni, în special Finlanda și Olanda, de capacitatea sa de a se alătura Schengen.

Întrebat care sunt piedicile apărute în ultimele luni în calea aderării României la spațiul de liberă circulație, Baconschi a explicat că toată lumea este favorabilă acestei extinderi, cu excepția a două țări (Finlada și Olanda - n.r.).

"Am lucrat și vom continua să lucrăm cu cei doi sceptici, suntem pe cale de a-i convinge că argumentele noastre sunt solide, că acționăm ca stat responsabil, că există capacitatea tehnică și voința politică de a ne păzi bine, păzind frontierele comune ale Uniunii", a spus Baconschi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4348 secunde