România susține reluarea negocierilor de pace în Orientul Mijlociu

203

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit ieri cu președintele israelian Shimon Peres, sosit la București într-o vizită oficială de două zile. Potrivit HotNews.ro, aceasta este prima vizită a unui președinte israelian în România de la crearea statului evreu.
Șeful statului a declarat, într-o conferință de presă, că au fost abordate o serie de subiecte complexe legate de apărare, educație, economie, dar și de problemele regionale din Orientul Mijlociu. Traian Băsescu a precizat că România susține reluarea negocierilor de pace israeliano-palestiniene și israeliano-siriene fără precondiții.
"Am abordat problema iraniană și l-am informat pe domnul președinte că România susține fără rezerve aplicarea ultimei rezoluții a Consiliului de Securitate cu privire la sancțiunile ce urmează să fie aplicate Iranului", a declarat președintele Basescu.
La rândul său, Shimon Peres a apreciat poziția României enunțată de Traian Băsescu, care încurajează pacea. Liderul israelian i-a mulțumit, de asemenea, președintelui Traian Băsescu pentru faptul că s-a implicat personal în cazul soldaților israelieni care s-au prăbușit în Bucegi.
"Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit în Israel și au ajutat la construirea acestui stat, dar și-au păstrat și identitatea și cultura și dragostea pentru România", a declarat Shimon Peres, care a adăugat că dorește să mulțumească pentru aceasta poporului român.
"Este o prietenie între popoarele noastre care nu se va termina, care va merge mai departe în timp și în istorie", a mai spus Peres.
Totodată, președintele israelian a depus, ieri dimineață, o coroană la flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0006 secunde