România va fi împărțită în opt sau nouă regiuni

97
România va fi împărțită în opt sau nouă regiuni - liviudragnea-1370770887.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea, afirmă că România va fi împărțită în opt sau nouă regiuni de dezvoltare până la sfârșitul acestui an, arătând că pentru șefia acestora ar putea fi organizate alegeri indirecte.

Liviu Dragnea a precizat, astăzi, că nu s-a stabilit încă numărul regiunilor, dar că din toate analizele realizate au reieșit două variante posibile privind împărțirea României în opt, respectiv în nouă regiuni.

"Reședințele vor reprezenta ultimul punct, ultima decizie. Trebuie să recunosc că stabilirea reședințelor pentru fiecare regiune reprezintă cel mai tensionat lucru, a generat cea mai multă patimă, în condițiile în care cei care sunt cei mai tensionați nu au toate informațiile. Faptul că va fi într-un oraș sediul administrativ al regiunii nu înseamnă că acel oraș va fi aspiratorul regiunii și toată dezvoltarea se va duce acolo", a completat ministrul Dezvoltării.

El a subliniat că aceste alegeri reprezintă una dintre variantele de stabilire a noilor conduceri pentru această perioadă.

"În 2016 președinții regiunilor și consilierii regionali vor fi aleși în aceeași zi cu primarii și Consiliile județene în același sistem, direct de către cetățeni. Este una din variante", a arătat Dragnea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : PC susține regionalizarea țării
Pagina a fost generata in 1.1207 secunde