Concurs Românii, în direct cu Parlamentul European prin www.europarltv.europa.eu

386

Articole de la același autor

În ideea unei transparențe totale, Parlamentul European este, din septembrie 2008, accesibil oriunde în lume. Concret, pornind de la dorința de a relaționa cât mai bine cu cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene și, în egală măsură, de a populariza funcționarea și agenda instituției, PE beneficiază de un canal de televiziune care prezintă activitatea parlamentară din diferite unghiuri, prin reportaje, interviuri, scene care surprind activitatea eurodeputaților la lucrările legislative.
În cazul în care nu au posibilitatea de a vizita sediile PE din Bruxelles și Strasbourg, cetățenii din țările UE pot vedea cum arată Parlamentul European și pot cunoaște, prin intermediul materialelor video, deputații europeni, dar și alți actori implicați în procesele decizionale la nivel european.
Postul de televiziune al PE este accesibil on line, la adresa www.euro-parltv.europa.eu, iar telespectatorul poate selecta materialele care îi suscită interesul în ordinea vizionării lor. Deschis către întreaga lume, PE intră în casele oamenilor, prin canalul de televiziune, în peste 20 de limbi, utilizate pentru toate programele, prin sincronizare sau subtitrare. De menționat este că acest canal poate fi accesat și de către cetățeni din țări care nu sunt membre UE.
EuroparlTV nu este un post unic, ci unul format din patru subdiviziuni, care au un target anume. Concret, secțiunile canalului forului legislativ al UE sunt "Parlamentul dumneavoastră" ("Your Parliament"), "Vocea dumneavoastră" ("Your Voice"), "Europa Tânără" ("Young Europe") și "Parlamentul în direct" ("Parliament Live").
De menționat este și că, prin intermediul secțiunii intitulate "Descoperiți Parlamentul European", cei interesați au acces la o serie de materiale de background despre instituție, despre eurodeputați, președinții PE, grupurile politice și comisiile parlamentare, dar și despre istoria și modul de funcționare al PE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.824 secunde