Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, propuși interimari la Transporturi și Dezvoltare

105
Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, propuși interimari la Transporturi și Dezvoltare - 1546009311big32resize06155700-1546857487.jpg
Premierul Viorica Dăncilă a transmis la Cotroceni propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, a anunțat Guvernul într-un comunicat de presă. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, Executivul precizează că așteaptă motivarea cu privire la refuzul președintelui pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării.

"Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții", a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor", se mai arată în comunicatul Executivului.

"Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale", se mai arată în comuncat.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, respectiv Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi. El spune că, în loc de schimbări, guvernul ar trebui să se ocupe de buget, pentru că nu a prezentat încă un proiect.

"Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem și argumente de legalitate, dar avem și argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru", a spus șeful statului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4685 secunde