"Rusia reprezintă astăzi o amenințare la adresa stabilității globale"

134

Articole de la același autor

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că Rusia reprezintă o amenințare la adresa stabilității globale, arătând că poziția României, indiferent de ce se întâmplă, trebuie să fie corelată cu partenerii săi.

"Rusia reprezintă astăzi o amenințare la adresa stabilității globale", a spus Iohannis, la B1 Tv.  Iohannis a subliniat că România are trei piloni pe care se bazează politica sa externă din ultimii ani, respectiv Parteneriatul cu SUA, apartenența la UE și la NATO, precizând că este obligatoriu ca aceștia să fie continuați. De asemenea, el a punctat că România trebuie să fie solidară cu SUA, NATO și UE pentru ca securitatea să fie garantată pe flancul estic. 


"Noi, indiferent ce se întâmplă, trebuie să credem în acești piloni și să fim parteneri stabili și serioși și atunci dacă în NATO se hotărăște că de mâine facem acțiunea X, atunci România este obligată în propriul ei interes să facă exact acțiunea X care se hotărăște în NATO, iar dacă UE hotărăște că se adoptă un set de sancțiuni, atunci România în propriul ei interes pentru a avea garantată securitatea pentru anii care vor veni trebuie să fie acolo și să facă exact lucrurile care s-au hotărât", a spus liderul PNL.

El a spus că pentru România nu există alternative și că ceea ce se hotărăște împreună cu partenerii externi este decizia finală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4704 secunde