Rușii lipoveni au făcut spectacol la Năvodari

1314
Sâmbătă, pe scena special amenajată în Parcul Central din Năvodari, s-a desfășurat Festivalul Interetnic al Obiceiurilor, Portului și Tradițiilor Minorităților Naționale la Constanța și Năvodari.
Pe scenă, au urcat zece ansambluri folclorice, majoritatea formate din ruși lipoveni, care au adus în prim plan tradițiile păstrate de sute de ani, dar și costumele tradiționale, realizate manual. Astfel, au venit să reprezinte comunitatea rușilor lipoveni, în cadrul festivalului, ansambluri din Brătești, Sulina, Periprava, Sfistovca, Boroșani, Brăila, Focuri și Lipoveni. Cel mai mare grup a venit de la Brăila și a fost format din 35 de membri.
Pentru acest eveniment, Primăria orașului Năvodari a pus la dispoziția organizatorilor festivalului, în urma solicitării venite din partea Comunității Rușilor Lipoveni din Năvodari, scena și sonorizarea, precum și toate celelalte detalii tehnice necesare în vederea derulării programului artistic pregătit.
"Este foarte important ca noi, în calitate de reprezentanți ai orașului Năvodari, să putem face ceva pentru comunitățile care au ales să trăiască aici. Acest festival este dovadă că ne pasă de toți locuitorii orașului, indiferent de originile lor și știți cu toții că acest eveniment nu este singurul pe care l-am susținut. Voi face în continuare același lucru și sper să am susținerea tuturor factorilor de decizie pe acest plan", a declarat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2011
Stire din Diverse : "Spațiul poetic al Mării Negre"
Pagina a fost generata in 0.3878 secunde