Scandal cu terenurile din Mircea Vodă

697
Scandal cu terenurile din Mircea Vodă - img1993-1334758816.jpg

Comisia de fond funciar s-a întrunit, ieri, în ședință pentru a discuta situația terenurilor din 23 localități din județ, prin care și Mircea Vodă, unde problemele mai vechi privind retrocedarea unor parcele au ieșit iarăși la suprafață.
Mai mulți locuitori ai comunei au solicitat printr-o adresă către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, redactarea titlurilor de proprietate pentru o suprafață de aproximativ 300 de hectare, despre care aceștia spun că le revine conform unei sentințe judecătorești irevocabile. Totuși, lucrurile nu sunt așa de simple, în sensul că suprafața menționată a aparținut anterior Agenției Domeniilor Statului și a fost dată în exploatare companiei SC Fruvimed. După ce primarul Dumitru Dedu a semnat delimitarea terenurilor, ajutând oamenii să-și primească ceea ce li se cuvenea din punct de vedere legal, Fruvimed "s-a trezit" că pe parcelele respective "au fost făcute investiții" și l-a acuzat pe primar de mai multe fapte, printre care și abuz în serviciu.
La momentul respectiv, li s-au intentat procese penale atât primarului Dedu, cât și șefului OCPI, Stere Sponte, acesta din urmă reușind să scape de răspunderea în fața legii.
Astfel, cu un asemenea istoric al problemei în spate, Sponte a declarat, ieri, la Prefectura Constanța că se vede "obligat să refuze redactarea titlurilor" solicitate de proprietari pe motiv că încă există un proces penal pe rol, respectiv cel al lui Dedu.
"Nu știu cum să procedez, nu putem scrie titlurile de proprietate atâta timp cât există acest proces", a menționat Sponte.
Membrii comisiei nu au fost de acord cu directorul OCPI menționând că nici ADS, nici Fruvimed nu au fost "corecți" în legătură cu presupusele inves-tiții. Aceștia au specificat că parcelele în cauză nu dețin nicicum culturi viticole, cum pretindea compania anterior menționată, ci sunt mai degrabă simple terenuri agricole.
În plus, o bună parte dintre reprezentanții comisiei de fond funciar s-au declarat pentru scrierea titlurilor, menționând că proprietarii de drept trebuie să intre neapărat în posesia terenurilor care le revin.
Totuși, pentru că o astfel de decizie ar fi însemnat întocmirea unei documentații complexe, cu respectarea tuturor parametrilor legali aferenți, comisia a decis ca problema să fie amânată pentru ședința următoare.
Menționăm că întrevederea de ieri s-a desfășurat în absența prefectului Claudiu Palaz, dar în prezența unui membru al comisiei cam scump la vedere: Cristinel Dragomir.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Pagina a fost generata in 0.7582 secunde